Babacan'dan Davos'ta 'yandık' dediler diyen Erdoğan'a yanıt: Şu anki gibi 'bir sarılan-bir bağıran' tutum...

Babacan'dan Davos'ta 'yandık' dediler diyen Erdoğan'a yanıt: Şu anki gibi 'bir sarılan-bir bağıran' tutum...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Davos döneminde bir olayı anlatarak "Ne oldu yandık mı? Biz dimdik ayaktayız. Ama siz yandınız hiçbir şeye yar olmadınız ve olmayacaksınız da." sözleriyle Davutoğlu ve Babacan'a yüklendi. Babacan, Erdoğan'a "Eğer o tarihte öyle güçlü konuşabildiyseniz sapasağlam ekonomimiz ve güçlendirmeye çalıştığımız demokrasimizden aldığımız özgüvenleydi. Şu anki gibi “bir sarılan-bir bağıran” tutum değildi o." şeklinde yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı'nda İsrail'in bölgede yaptığı katliama yönelik açıklamalarda bulunmuştu. Erdoğan, yıllar önce yaptığı Davos çıkışını hatırlatarak o dönemdeki bir olayı paylaşarak "İsrail'e çocukları öldürdüklerini söylediğimde o gün benim yanımda olan iki arkadaş arkamdan gelirken 'İşte şimdi yandık' diyorlar" ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a yüklenen Erdoğan "Ne oldu yandık mı? Biz dimdik ayaktayız. Ama siz yandınız hiçbir şeye yar olmadınız ve olmayacaksınız da. CHP'nin koltuğuna sığınmak size hiçbir şey katmadı." demişti.

Erdoğan'ı sosyal medya hesabından etiketleyerek yanıt veren Babacan, "O gün sizinle olan siyasi parti başındaki “Arkadaş” olarak söyleyeyim: Eğer o tarihte öyle güçlü konuşabildiyseniz sapasağlam ekonomimiz ve güçlendirmeye çalıştığımız demokrasimizden aldığımız özgüvenleydi. Şu anki gibi “bir sarılan-bir bağıran” tutum değildi o." dedi.

Babacan'ın paylaşımı şu şekilde:

"O gün sizinle olan siyasi parti başındaki “Arkadaş” olarak söyleyeyim: Eğer o tarihte öyle güçlü konuşabildiyseniz sapasağlam ekonomimiz ve güçlendirmeye çalıştığımız demokrasimizden aldığımız özgüvenleydi. Şu anki gibi “bir sarılan-bir bağıran” tutum değildi o."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN