Babacan’dan Erdoğan’a sert sözler: Şimdi One Minute de de göreyim

DEVA Partisi Lideri Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail'in ablukası altındaki Gazze konusunda sessiz ve pasif kaldığını ifade ederek “Ben Sayın Erdoğan'a yine buradan soruyorum; Korktuğunuz bir şey mi var? Her konuda esip gürleyip İsrail söz konusu olduğu zaman bu kadar tutukluk, bu kadar pasiflik niye? Paradan mı vazgeçemiyorsunuz? Yoksa ürktüğünüz, çekindiğiniz bir şeyler mi var?" diye sordu. Babacan, "Erdoğan'ın "one minute” dediği yılların Türkiye'si artık çok zayıf duruma düştü" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gazze konusunda sessiz ve pasif kaldığını söylerken ağır konuştu. Bitlis’te iftar programında konuşan Babacan, “Ben Sayın Erdoğan'a yine buradan soruyorum; Acaba çekindiğiniz bir şey mi var? Korktuğunuz bir şey mi var? Yani her konuda esip gürleyip İsrail söz konusu olduğu zaman bu kadar tutukluk, bu kadar pasiflik niye? Soruyorum. Niçin? Paradan mı vazgeçemiyorsunuz? Yoksa korktuğunuz, ürktüğünüz, çekindiğiniz bir şeyler mi var? Yoksa bir yerlerden talimat mı geliyor?

Babacan şunları söyledi :

“Ben buradan Sayın Erdoğan'a çağrı yapıyorum. Hemen bu akşam at imzayı, durdur ticareti. Bu kadar basit inanın ya. Bir imza atacak, resmi gazetede yayınlanacak, ticareti kapatmışlar, bitti. Ama yapmıyorlar. Yapmıyorlar, dikkat edin. Hadi paradan vazgeçemiyorlar, anladım. Hadi İsrail'e ticarette bir sürü yandaş var, şu var bu var, onu da anladım. Peki hiçbir hukuk işlemi de yapamaz mısınız? Elin Güney Afrika Cumhuriyeti, ta uzaklardaki Meksika, Şili. Bunlar uluslararası mahkemelerde arkadaşlar dava açtı. Uluslararası mahkemeler suç duyurusunda bulundu. “İsrail hükümeti soykırımı yapıyordur” dedi. “İsrail Başbakanı savaş suçu istiyor” dedi. Güney Afrika yapıyor, Meksika yapıyor, Şili yapıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin iktidarının şu ana kadar uluslararası mahkemelerle ilgili İsrail'e karşı tek bir adım attığı yok. Yok. Para bu kadar mı tatlıymış ya? Hayret ediyorum yani.

"ERDOĞAN'IN ÇIKIP DA ONE MİNUTE” DEDİĞİ YILLARIN TÜRKİYE'Sİ ARTIK ÇOK ZAYIF DURUMA DÜŞTÜ"

Ha diyeceksiniz “ya para için olmaz bu kadar herhalde. Peki para için olmaz da ne için olur? Ben Sayın Erdoğan'a yine buradan soruyorum; Acaba çekindiğiniz bir şey mi var? Korktuğunuz bir şey mi var? Yani her konuda esip gürleyip İsrail söz konusu olduğu zaman bu kadar tutukluk, bu kadar pasiflik niye? Soruyorum. Niçin? Paradan mı vazgeçemiyorsunuz? Yoksa korktuğunuz, ürktüğünüz, çekindiğiniz bir şeyler mi var? Yoksa bir yerlerden talimat mı geliyor? Evet maalesef, yıllar sonra arkadaşlar iktidarın geldiği durum, geldiği tablo bu. Bu güzel ve büyük ülke, her alanda zafiyete uğradı, her alanda yani.
Bir zamanların itibarlı Türkiye'si, bir zamanların güçlü Türkiye'si, o Erdoğan'ın çıkıp da one minute” dediği yılların Türkiye'si artık çok zayıf duruma düştü. Hatırlayalım o “one minute” dediğinde ben Dışişleri Bakanı'yım. Ekonomimiz zirvede. Yer neresi?

Yer Davos. Türkiye'yi yere göğe sığdıramadıkları dönemdeyiz. Bütün dünya kırılıyor, ekonomi krizden 2008-2009 krizi malum. Türkiye sapasağlam ayakta, dimdik ayakta Türkiye'nin ekonomisi. Onun verdiği güce sırtını yaslıyor, “one minute” diyor. Hadi şimdi görsün, desin de görelim. İşe yarıyor mu, işliyor mu? Yok.

Siz bu ülkeyi bu kadar zayıflatın, ekonomisini çökertin, her alanda itibarını zayıflatın ama olan Gazze'ye oluyor. Bir önceki seçimlerde ne diyordu hatırlayalım. Biz kaybedersek Gazze düşer diyordu. Milletimiz de temiz duygularla gitti destekledi. 52'yi verdi. Ama Gazze işte düştü düşüyor ve bir şey yapamıyor. Bu millet bu desteği size niye verdi? Gazze düşmesin diye verdi. Gazze konusunda dik dur diye verdi. Sadece laf üretme, lafla peynir gemisi yürümez. İş üret, somut bir adım at diye bu desteği verdi. Gerçekten yazık oluyor.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN