Babacan'dan UAD'nin tarihi kararıyla ilgili ilk yorum: Keşke somut adımı atan Türkiye olsaydı

Babacan'dan UAD'nin tarihi kararıyla ilgili ilk yorum: Keşke somut adımı atan Türkiye olsaydı

DEVA Partisi Lideri Babacan, Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail aleyhine Gazze'deki insanlık dışı saldırılarla ilgili aldığı ihtiyati tedbir kararı hakkında paylaşımda bulundu. "Mandela’nın mirasını yaşatan Güney Afrikalı hukukçuları tebrik ederim." diyen Babacan, "Keşke bu tarihi karar Türkiye'nin açtığı bir davayla dünyaya duyurulsaydı, keşke somut adımı atan Türkiye olsaydı." dedi.

Uluslararası Adalet Divanı (UAD), Güney Afrika Cumhuriyeti tarafından İsrail aleyhine açılan "soykırım" davasında, İsrail'in Gazze'deki eylemlerine ilişkin ihtiyati tedbir kararını açıkladı. Mahkeme, İsrail'in davanın düşürülmesi yönündeki talebini reddederken, İsrail'e Gazze'de ve Gazze'ye karşı yürüttüğü askeri operasyonları derhal durdurma talimatı verdi. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medyadan tarihi kararla ilgili açıklama yaptı.

Güney Afrikalı hukukçuları tebrik eden Babacan, "Keşke bu tarihi karar Türkiye'nin açtığı bir davayla dünyaya duyurulsaydı, keşke somut adımı atan Türkiye olsaydı." dedi.

Babacan'ın paylaşımı şu şekilde:

"Uluslararası Adalet Divanı’nın ara kararıyla İsrail artık bir "soykırım şüphelisi" haline geldi. Mandela’nın mirasını yaşatan Güney Afrikalı hukukçuları tebrik ederim. Keşke bu tarihi karar Türkiye'nin açtığı bir davayla dünyaya duyurulsaydı, keşke somut adımı atan Türkiye olsaydı."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN