Bağcılar'da 2 milyon TL'ye apartman, Norveç'te 65 bin Euro'ya villa! O karşılaştırma sosyal medyayı salladı

Bağcılar'da 2 milyon TL'ye apartman, Norveç'te 65 bin Euro'ya villa! O karşılaştırma sosyal medyayı salladı

İstanbul'un meşhur semtleri arasında yer alan Bağcılar’da 2 milyon liralık o apartman ile Norveç’te 65 bin euroluk villanın karşılaştırılması sosyal medyayı resmen birbirine kattı. 2 ev arasındaki bu fark ve fiyatlar sosyal medya kullanıcılarının eleştirilerine yol açtı. İşte detaylar…

Türkiye’deki artan enflasyon hayatın birçok alanında etkisini gösterirken en çok etki eden alanlardan biri de konut fiyatları oldu. Gıdadan giyme akaryakıttan konut fiyatlarına kadar enflasyonun ciddi etkisi kendini gösterirken özellikle de son günlerde sosyal medyada gündem olan konut fiyatı karşılaştırması vatandaşların tepkisine neden oldu.

BAĞCILAR VE NORVEÇ KARŞILAŞTIRMASI TEPKİLERE YOL AÇTI

Yeniçağ'da yer alan bir habere göre, bir sosyal medya kullanıcısı sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla oldukça toplumsal bir probleme değindi. Norveç'te satılan bir villa ile Türkiye’de satılan bir apartman dairesinin fiyatlarını karşılaştıran kullanıcı fiyatların arasındaki uçurumu gözler önüne serince sosyal medyada resmen yeni bir gündem oluştu.

capture-20240308134429559.jpg

İskandinav ülkesi olan Norveç’te bir villa 65 bin euroya satılırken, İstanbul’un Bağcılar semtindeki bir apartman dairesinin 2 milyon liraya satılması dikkatleri çekti. Bağcılar'daki bu dairenin 3+1 olmasa ve giriş katında bulunması tepki çeken diğer detaylar arasında yer aldı.

capture-20240308134438528.jpg

Öte yandan Norveç’teki geniş ve o lüks villanın fiyatı insanların hayret etmesine yol açarken Türkiye’deki hayat pahalılığı bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu.

capture-20240308134509118.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN