Baharın ortasında kar sürprizi! Resmen donacağız: Bünyamin Sürmeli 16 il için uyardı

Baharın ortasında kar sürprizi! Resmen donacağız: Bünyamin Sürmeli 16 il için uyardı

Son dakika haberi... Nisan ayında etkili olan soğuk hava dalgası yeni haftada yerini sıcak havaya bırakmış durumda. Hava sıcaklıkları 3-4 derece birden yükselirken vatandaşlar 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusunu araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarı yapıldı. 16 kent için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. Baharın ortasında kar sürprizi! Bünyamin Sürmeli, o tarihi işaret ederek vatandaşları uyardı. Resmen donacağız!

Mart ayında etkili olan sıcak hava dalgası kuraklığı beraberinde getirdi. Hava sıcaklıkları 3-4 derece birden artarken gözler yağışlara çevrilmiş durumda. Vatandaşlar 'İstanbul'a ne zaman kar yağacak? Yağışlar ne zaman gelecek?' sorularını araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı yapıldı. 16 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. Bünyamin Sürmeli o tarihi işaret ederek uyardı. Baharın ortasında kar sürprizi. Resmen donacağız! İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN O İLLER İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Marmara'nın güneyinin 1000 metre üzeri kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Karadeniz ile İstanbul, Balıkesir, Bursa, Yalova ve Kocaeli çevrelerinde yer yer kuvvetli, Bursa'nın 1000 m üzeri kesimlerinde yer yer yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

hghgghgh-23.jpg

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü; aralarında Adana, Bitlis, Elazığ, Mardin, Van, Diyarbakır, Erzincan, Hatay, Muş, Batman ve Osmaniye'nin bulunduğu 11 il için sarı kodlu uyarı, aralarında Hakkari, Siirt, Şırnak, Bingöl, Diyarbakır, Tunceli ve Batman'ın bulunduğu 7 il için turuncu kodlu uyarı yaptı. Meteoroloji'den toplamda 16 il için uyarı geldi.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

BAYRAMDA HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

YouTube hesabından yeni bir video paylaşan Bünyamin Sürmeli, önümüzdeki hafta için kritik uyarılarda bulundu. Hava sıcaklıklarının bayramda artacağını belirten Sürmeli, şunları söyledi:

"Şu anki tabloda ayın son 3'te 1'lik kısmında iyi bir sıcak gelse bile zaten ancak normalleri yakalayacağız. Çünkü bu dönemin normali İstanbul için örnek veriyorum; bu dönemdeki normali 17 derece, bakın günlerdir 10 derece. Normalin 10 derece de altına inebilir, 15 derece de üstüne çıkabilir. Biz sürekli bunu yaşayınca mevsim değişiyor. Yani nisan bahar aylarından çıkıp kış mevsimlerinden bir aya dönmüş oluyor. Ankara'ya bakalım. Ankara'nın sıcaklık ortalaması 17,5-18 derece, bu günlerde 10-12 dereceler aralığında. Dolayısıyla sıcaklıklarımız normallerin altında. Özellikle cumadan itibaren hissedilir bir artış var. Onun arkasında önümüzdeki haftaya bir daha bir düşüş var. Dolayısıyla 15 derecenin altında seyredecek bir süre. O nedenle muhtemelen bayramla beraber sıcaklıklar daha bir mevsimin gerçeklerine çıkıp bir tık da üzerine çıkacak. Bir tık da üzerine çıkması lazım ki bu zamana kadar olan normalin altındaki sıcaklıkları biraz normallere çekebilsin. Beklenti nisan ayı için, orta batı bölgelerde normaller ve normallerin bir tık altında kalacak muhtemelen, doğu bölgeler normallere yakın seviyelerde. Doğu anadoluda, güneydoğuda yağış olmasına rağmen sıcaklıklar batıya göre daha normal seviyelerde."

hjhjjh-19.jpg

KAR YAĞIŞI GELİYOR! RESMEN DONACAĞIZ

Kar yağışı için tarih veren Sürmeli, "Yağış da yurdun neredeyse tamamında. Yurdun tamamı normalin üzerinde yağış görülüyor. Simülasyonlarımıza geçeceğiz. Hemen arkasında bu sıcaklıktan bahara ne zaman geçiş yapıyoruz onu göreceğiz. Bir de kar var, doğu anadoluda kar bekliyoruz. Gece mece ama kar bekliyoruz. Yurdun büyük kısmında havada bir hareket var. Marmara en soğuk günleri yaşıyor. Yarın öbür gün sıcaklıklar biraz yükseliyor yurdun büyük kısmında. Toroslar çevresine, doğu anadoluya ağırlıkla geceye denk gelecek şekilde, ama deprem bölgesini etkilemeyecek şekilde kar geçişleri bekliyoruz." şeklinde konuştu.

ghghghhg-7.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

14 NİSAN 2023 CUMA GÜNÜ

h1.png

15 NİSAN 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h2.png

16 NİSAN 2023 PAZAR GÜNÜ

h3.png

17 NİSAN 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

h4-001.png

18 NİSAN 2023 SALI GÜNÜ

h5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN