Bahçeli İliç''teki maden faciasına dikkat çekti: Araştırma komisyonu kurulmalı

Bahçeli İliç''teki maden faciasına dikkat çekti: Araştırma komisyonu kurulmalı

MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, konuşmasında İliç'teki maden faciasına dair değerlendirmede bulunarak "Meclis araştırma komisyonunun kurulmasının yanında duruyoruz" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, Erzincan İliç'teki maden faciasına dikkat çekerek "Kazanın tüm yönleri ile araştırılması amacı ile Anayasa'nın 98 maddeleri kapsamında Meclis araştırma komisyonunun kurulmasının yanında duruyoruz." dedi.

Bahçelinin açıklamalarından satır başları şöyle:

"İliç'te, altın üretimi yapılan sahadan çıkarılan toprağın kayması ile milletimizi hüzne boğan felaket yaşandı. Maalesef 9 işçimiz toprak altında kaldı. Sonrasında kriz masası kuruldu.

1kapak-002.jpg

ÇALIŞMALAR FEDAKARLIKLA YÜRÜMEKTE

AFAD, gönüllü kuruluşlarımız çalışmalarını fedakarlıkla yürütmekte. İşçilerimize ulaşmak için devasa toprak kütlesinin tahliyesi dikkatle sürdürülmekte. Hala riskli alan varlığı ister istemez arama kurtarma ekiplerini zora sokmakta.

Bölgenin yağışlar nedeniyle çamur ve balçıkla kaplanması aramaların dedektör ile yapılmasını zorunlu hale getirmiştir.

MECLİS ARAŞTIRMA KOMİSYONUNUN KURULMASI

Her sorumluluğu yerine getirme niyetindeyiz. TBMM'nin devreye girmesini destekledik. Kazanın tüm yönleri ile araştırılması amacı ile Anayasa'nın 98 maddeleri kapsamında Meclis araştırma komisyonunun kurulmasının yanında duruyoruz.

Facianın her boyutunun araştırılması, hiçbir sisli noktanın bırakılmaması sorumluluğumuz.

Adeta uzaya çıkar gibi özel kıyafetler üstüne maskeler takan, siyanür atıklarının akıtıldığını, sulara karışarak Fırat'a karıştığını söyleyenler iddiasını ispatla mükelleftir.

BİLİRKİŞİ RAPORU TEKRAR ELE ALINMALI

Firmaların her türlü tedbiri almaları istenen, zorunlu olması gerekendir. İhmaller zincirinin 13 Şubat'taki faciada payını yok saymak mümkün değildir. Bilirkişi raporunu tekrar ele alması akla en uygun seçenektir.

KURUM HEDEF TAHTASINA GETİRİLDİ

Felaketle birlikte sayın Kurum hedef tahtasına getirildi. Sayın Kurum'un bakanlığına geçilmesi sinsi bir propagandadır. İstanbul'da havlu atacak olanlar sayın Kurum'u yıpratmak için devreye girdi.

MISIR İLE İLİŞKİLER

Sayın Erdoğan'ın Mısır ziyareti önemlidir, yararlıdır. Muhalefet karalamak için nasıl dil kullanırsa kullansın zamanlama itibariyle doğru ve yerindedir. Mısır ile köklü ve ortak geçmişimiz vardır. İki ülke arasındaki ticaretin 15 milyar dolara çıkarılması hedefi sevindiricidir.

Yakın diyalog İsrail zulmüne karşı da güvenlik şemsiyesidir. Netanyahu'nun ısrarla Refah'a operasyon yapacak olması savaşı sınır dışına çekecek olması diye okunmalıdır.

ŞİFRELER DEM'İN ELİNDE

DEM artık CHP'nin kumanda odasına kadar nüfuz etmiştir. Kimin aday yapılıp yapılmayacağına kadar müdahil olmuştur. Adı konulmamış kokuşmuş ilişki CHP'nin iç yüzünü deşifre etmiştir. Özgür beyi iradesi ve şifreleri DEM'in eline geçmiştir.

Atatürk'ün anılarını hiçe sayanları, Türk'lüğü rafa kaldıranları, İstanbul'u Ermeni şehri ilan edenleri Türk milleti affetmeyecektir.

DANIŞTAY'IN KARARI TEHLİKELİDİR

AYM ile Danıştay kararları devlet onuruna, milli birli ve varlığına zarar verdiği açıktır. Fiyat anarşistleri ile ilgili üç maymunun oynanması iki yüzlülüktür.

15 Temmuz sonrasında hain örgütle ilişkisi belirlenen 4 bine yakın hakim savcı meslekten ihraç edildi. Türk hukuk sistemi zehirlenmişti. Danıştay'ın kararı tehlikelidir, sakıncalıdır. Bu dairenin göreve iade kararı verdiği kişiler arasında Bylock listesinde adı geçenlerin olması nasıl izah edilecektir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN