Soylu'nun danışmanından 'Anadolu Ajansı'na sert tepki

Soylu'nun danışmanından 'Anadolu Ajansı'na sert tepki

AA muhabirinin Bakan Varank ile Pakdemirli'ye yönelttiği “AK Parti ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu'dan daha mı küçük?" Sorusuna Bahçeli ile Soylu’nun danışmanından tepki geldi. Yıldıray Çiçek, AA Genel Müdürü’nü istifaya çağırırken, Yıldırımhan da Soylu ve hükümete suikast düzenlendiğini iddia etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek, Anadolu Ajansı muhabiri Musab Turan'ın bakanlara sorduğu Süleyman Soylu sorusunun ardından Anadolu Ajansı Genel Müdürü Serdar Karagöz'ü istifaya çağırdı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Mazhar Yıldırımhan da AA muhabiri üzerinden Süleyman Soylu’ya ve hükümete suikast düzenlendiğini ileri sürdü.

AA muhabirinin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye yönelik sorusuna tepki gösteren Yıldırımhan, şunları söyledi:

“AA Genel müdürü acilen istifa etmelidir. Bu ne kahpeliktir. Bu ne şerefsizliktir. AA muhabiri üzerinden Süleyman Soylu’ya ve hükümete suikast düzenlenmiştir.

tweet-001.jpg

Musab Turan'ın işten çıkarılmasının ardından ikinci bir açıklama yapan Yıldırımhan, "Öğrendiğim kadarı ile AA genel müdürü yaşanan bu gelişmeden benim kadar şaşkın ve üzgün. Onunla ilgili sözümü geri çekiyorum. Ancak muhabirin yaptığı kahpelik ve şerefsizlik affedilemez. Yaptığı tam bir suikast girişimidir" dedi.

Yıldırımhan daha sonra Twitter hesabını kapattı.

hesap-kapandi.jpg

ÇİÇEK: SİPARİŞ ÜZERİNE MUHALEFETE HİZMET ETTİ

Bahçeli'nin danışmanı Çiçek de tepkisinde şu ifadeleri kullandı:

Anadolu Ajansı muhabirinin yaptığı soru sormak değil, sipariş üzerine muhalefete hizmet etmek için siyasi yorum yapmak olmuştur.

Hele üç buçuk yaşındaki oğlunu dahi gündeme alet etmesi ayrı bir kepazeliktir. Onu oraya gönderen kimse planlı bir kara propaganda çalışmasını yaptı.

NE YAŞANDI?

Anadolu Ajansı muhabiri Musab Turan'ın Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullanmıştı:

"Sayın bakanım. Anadolu Ajansı Musab Turan. Efendim son günlerde gündemi meşgul eden konular var. Burada nakro bürokrasi ile ilgili iddialar ülkemizi uluslararası arenada zora soktu mu? Hükümetin buna ilişkin bir planı var mı?

Ve de 19 yıllık bir toplum hareketi olarak başlayan milletin teveccühünü kazanan AK Parti ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu’dan daha mı küçük? Buna ilişkin çarşıda, pazarda, metrobüste çocuklar herkes bunu konuşuyor ama sayın bakanlarımız buna ilişkin tek kelime etmiyor.

Sayın Pakdemirli bakanımıza sorum da sayın Soylu kabine toplantısında buna ilişkin bir açıklama yaptı mı, savunma yaptı mı? Savunması sizleri tatmin etti mi? Sayın bakanım, üç buçuk yaşında oğlumun yüzüne bakarken maskeli balodan dolayı ben utanıyorum. Sizin çocuklarınız yok mu?"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN