Bakan Akar: Biz askerler için hava şartları son derece önemli

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Biz askerlerin faaliyetlerimizi planlarken ister harekat olsun ister idari faaliyetler olsun bizim için hava şartları son derece önemli. Arazi son derece önemli. Dolayısıyla bu iki konu üzerinde biz devamlı bilgi sahibi olmak zorundayız” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Bakanlığın merkez binasındaki konferans salonunda düzenlenen 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü Kutlama Programı’na katıldı.

BU BİZİM ÇALIŞMALARIMIZ KOLAYLAŞTIRAN KONULAR

Bakan Akar, burada yaptığı konuşmada hava tahminini konusunun askeri noktadaki öneminde değinerek “İklim ve hava şartları denildiği zaman bütün insanların hayatını derinden etkileyen konular. Bir tarafta günlük hayatımızı etkileyen hava durumu diğer taraftan da tüm milletlerin hatta karakterinin oluşmasına dahi etki eden ‘iklim’ hepimizin konusu bunlar. Özellikle biz askerler için bu çok daha önem arz ediyor. Bütün faaliyetlerimizle ister idari ister operasyonel olsun gece gündüz demeden bizim bu meteorolojide olan riskimiz sürüyor, devam ediyor. Önceden bilmek gerçekten son derece önemli. Bu tahminler tabii ki sadece hava iklim konusu değil bütün konularda tahmin konusu başlı başına akademik çalışma konusu. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yaptığı bu çalışmalar son derece önemli ve değerli. Bu bizim çalışmalarımızı, hayatımızı kolaylaştıran konular” dedi

BİZ ASKERLER İÇİN HAVA ŞARTLARI SON DERECE ÖNEMLİ

Askerlerin faaliyetlerini planlarken hava şartlarının son derece önemli olduğunu, hava şartlarına hiçbir şekilde duyarsız kalamayacaklarını vurgulayan Akar şunları söyledi:

“Biz askerlerin faaliyetlerimizi planlarken ister harekat olsun ister idari faaliyetler olsun bizim için hava şartları son derece önemli. Arazi son derece önemli. Dolayısıyla bu iki konu üzerinde biz devamlı bilgi sahibi olmak zorundayız. Bizler hiçbir şekilde hava şartlarına, hiçbir şekilde iklime bigane, duyarsız kalamayız. Bu konuda herkesin kendine göre yapması gerekenler var devletten başlayıp bireylere, kurumlara kadar. Ukrayna’da hava şartlarının neler getirip neler götürdüğünü hepimiz yakinen takip ediyoruz. Oradaki sis, pus, rüzgar, yer, çamur, yağmur, kar bunların hepsi oradaki çok derinden etkiliyor. Onun getirdiği birtakım sonuçlar var onları da yakından takip ediyoruz”

Programa Bakan Akar ve Kurum’un dışında Ankara Valisi Vasip Şahin, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, birçok düzeyde komutan, üniversite rektörleri, kurum personelleri, öğrenciler ve ilgililer katıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN