Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması: Aşağı yukarı 500 dolar bazında...

Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması: Aşağı yukarı 500 dolar bazında...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den milyonlarca insanı ilgilendiren asgari ücret açıklaması geldi. Canlı yayında konuşan Bakan Bilgin, ekonomi politikaları üzerine konuşarak "Türkiye dolar üretemeyen bir ülke değil. Üretimini artırdıkça, sanayiye dayalı büyümesini yükselttikçe Türk ekonomisi kendi ihtiyacı olan doları üretebilecek bir ülkedir" dedi. Asgari ücret için ise Temmuz ayını işaret eden Bilgin, "Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak" açıklamasına yer verdi.

Canlı yayında konuşan Bakan Bilgin daha önce asgari ücret zammı konusunda, "Temmuz ayında asgari ücret yeniden değerlendirilecek. Biz asgari ücreti hesaplarken birkaç parametreyi dikkate alıyoruz." ifadelerine yer verdi. 'Türkiye ekonomisi büyüdü' diyen Bilgin çalışanları ilgilendiren açıklamayı yaptı.

'EKONOMİ BÜYÜDÜ'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in televizyon programında söylediği ifadeler ise sosyal medyada gündem oldu. Bakan Bilgin 'Türkiye dolar üretemeyen bir ülke değil diyerek ekonomi politikasına dikkat çekti. Bilgin şu ifadeleri kullandı: Türkiye dolar üretemeyen bir ülke değil. İhracat yoluyla dolar üretiyor. Üretimini artırdıkça, sanayiye dayalı büyümesini yükselttikçe Türk ekonomisi kendi ihtiyacı olan doları üretebilecek bir ülkedir. Türkiye'nin petrolünü üretme imkanlarının arttığı, doğalgazını bularak devreye bağladığını dikkate aldığımızda ekonominin maliyet üzerindeki baskısının azalacağını söyleyebiliriz. Türkiye bütün ekonomik şartlar karşısında özellikle çalışanlarını koruyan sosyal politikalar uyguladı. Ekonomi büyüdü.

'AŞAĞI YUKARI 500 DOLAR BAZINDA...'

Asgari ücretin '500 dolar civarında' olacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Temmuz ayını işaret etti. Canlı yayında konuşan Bakan Vedat Bilgin, "Asgari ücretten 1,5 yıldır vergi alınmıyor. Temmuzda reel alım gücünü koruyacak şekilde düzenleyeceğiz. Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenlemeyi ocak ayında yaptık. Temmuzda da aynısını yapacağız. Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak. Çalışmalarımız hazır." ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN