Bakan Bozdağ, Demirtaş'ın tweetleriyle ilgili konuştu: Değerlendirmeye ihtiyaç olduğunun farkındayız

Bakan Bozdağ, Demirtaş'ın tweetleriyle ilgili konuştu: Değerlendirmeye ihtiyaç olduğunun farkındayız

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabı üzerinden seçim çalışması başlattığını açıklarken Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise bu konuda açıklamada bulundu. Bozdağ, Demirtaş'ın tweetleriyle ilgili çalışmalarının olduğunu belirterek, "Dünyaya bakıyoruz, ne yapabiliriz? Değerlendirme ihtiyacı olduğunun farkındayız" ifadelerini kullandı.

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, uzun süredir avukatları veya kendisiyle görüşen yakınları üzerinden mesajlar yolluyor ve bu mesajlar Twitter adresinden paylaşılıyor. Demirtaş, özellikle son zamanlarda muhalefetin ortak aday üzerinde anlaşması gerektiğine ve kararsız seçmenin motive edilmesine yönelik mesajlarıyla dikkat çekiyor.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gazetecilerle yaptığı toplantısında Demirtaş’ın tweetleriyle ilgili bir "soruyu" yanıtladı.

İktidara yakın gazetecilerin olduğu bir toplantıda Ulusal Kanal muhabiri, Bozdağ'a “Terör suçlarıyla ilgili pek çok ismin dijital yollarla yani yine liderlik yaptığını görüyoruz. Yani hapsedilen iş aslında hapsedilmemiş oluyor. Örneğin Selahattin Demirtaş sosyal medya üzerinden yine örgütünü yönetmeye ve Türk siyasetine müdahale etmeye çalışıyor. Bu dijital yollarla hapsetmenin de aslında bu konuya ilişkin bir yasal boşluk olduğunu düşünüyor musunuz?” şeklinde bir soru yöneltti.

'BU KONUYU ŞU ANDA ÇALIŞIYORUZ'

Hükümlülerin sosyal medya kullanımlarının yasak olduğunu belirten Bozdağ, şunları söyledi:

"Hükümlüler sosyal medya kullanmıyorlar ve orada herhangi bir doğrudan kendileri bir yayın yapamıyorlar. Ama onların adına olan hesaplarda avukatlarıyla, aileleriyle görüşme hakkı olanlarla görüştüklerinde onlara söyledikleri, dışarıda onlar tarafından yayınlanıyor. Biz bunu önemsiyoruz ve bu konuyu şu anda çalışıyoruz. Yani dünyaya da bakıyoruz, ne yapabiliriz? Çünkü bir yandan hükümlü, öte yandan da sosyal medya ve diğer medya mecralarıyla farklı farklı işler yapıyor. Dünya buna nasıl bakıyor? Çünkü sosyal medya yeni. Başka ülkeler ne yapıyor? Biz de bunu çalışıyoruz. Yani burada bir değerlendirme ihtiyacı olduğunun farkındayız. Arkadaşlarımız hazırlıklarını bitirince dünyaya bakıp ona göre bir karar vereceğiz inşallah.”

Sosyal medya hesapları üzerinden seçim çalışması başlattığını açıklayan Demirtaş, Bozdağ'ın açıklamasından sonra da bir paylaşımda bulunarak, "Merhaba, Evine ekmek götürmekte zorlananlar, bu seçim sizin seçiminiz, bu gidişatı ancak siz değiştirebilirsiniz. Yakarsa dünyayı garipler yakar! El ele verip kazanalım" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN