Son dakika! İran'ın İsrail'e saldırısı sonrası Ankara'dan ilk açıklama: Gerilimi artıracak adımlar sona ermeli

Son dakika! İran'ın İsrail'e saldırısı sonrası Ankara'dan ilk açıklama: Gerilimi artıracak adımlar sona ermeli

Son dakika haberi... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün (14 Nisan) İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Fidan görüşmede, İranlı bakana misillemenin ardından bölgedeki gerilimin daha fazla artırılmaması gerektiğini söyledi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan'ın, İsrail’e karşı misilleme operasyonunun sona erdiğini, İran’ın saldırıya uğramadığı takdirde yeni bir harekata girişmeyeceğini söylediği ifade edildi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile telefonda görüştü. Bakanlıktan yapılan açıklamada, İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan'ın, İsrail’e karşı misilleme operasyonunun sona erdiğini, İran’ın saldırıya uğramadığı takdirde yeni bir harekata girişmeyeceğini söylediği belirtildi. Fidan görüşmede, İranlı bakana misillemenin ardından bölgedeki gerilimin daha fazla artırılmaması gerektiğini vurguladı.

Diplomatik kaynaklar görüşmeye ilişkin şu bilgileri verdi

"Bakan Fidan, İran’ın 13 Nisan gecesi İsrail’e yönelik gerçekleştirdiği misillemenin ardından bölgede daha fazla tırmanma olmasını istemediğimizi iletti; gerilimi artıracak adımların sona ermesini arzu ettiğimizi muhatabına aktardı.

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, İsrail’e karşı misilleme operasyonunun sona erdiğini, İran’ın saldırıya uğramadığı takdirde yeni bir harekata girişmeyeceğini söyledi. Abdullahiyan, İran’ın yeni bir saldırıya uğraması halinde bu defa daha güçlü bir karşılık vereceğini belirtti."

pppppppp.jpg

NE OLMUŞTU?

İsrail'in 1 Nisan'da Şam'daki İran konsolosluğuna saldırısına İran'dan dün gece saatlerinde yanıt geldi. İran, insansız hava araçlarıyla İsrail'e saldırı düzenledi. İsrail Savaş Kabinesi bugün toplanıyor. İsrail'in saldırıya nasıl yanıt vereceği toplantıda görüşülecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN