Bakan Koca 'Başhekimle birlikte çalışacaklar' diyerek duyurdu: Hastanelerde yeni dönem

Bakan Koca 'Başhekimle birlikte çalışacaklar' diyerek duyurdu: Hastanelerde yeni dönem

Sağlık alanında düzenlemeler içeren kanunla birlikte hastanelerde; verimlilik, MHRS, ameliyat randevuları, MR, tomografi gibi işlemlerde yaşanabilecek sorunlarla ilgilenecek koordinasyon kurullarının olacağını duyuran Sağlık Bakanı Koca, "Başhekimle birlikte hastaneyi yönetecek bir yönetim kurulu olsun istiyoruz. Ortalamanın üzerinde hizmet veren hastane yöneticileri teşvik alacak." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Beykoz'daki Rüzgarlıbahçe Camisi'nde kıldığı cuma namazının ardından vatandaşlarla bir araya geldi. 2 hafta önce Meclis'ten hastanelerde koordinasyon kurulu kurulacağına dair kanunun geçtiğini anımsatan Koca, yeni sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. Koordinasyon kurulunun başhekimle birlikte çalışacağını belirten Koca, "Başhekimle birlikte hastaneyi yönetecek olan bir yönetim kurulu olsun istiyoruz. Bu yönetim kurulu etkili bir kurul olarak faaliyet göstersin istiyoruz." diye konuştu.

Koca; hastanelerin, verimlilik, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS), ameliyat randevuları, MR, tomografi, ultrason ve benzeri işlemlerde yaşanabilecek sorunlar, hastaların hastanelerden memnuniyeti gibi belirlenen kriterlere göre koordinasyon kurulu içinde hizmet vereceğini aktardı.

"ORTALAMANIN ÜZERİNDE HİZMET VEREN HASTANELERİN YÖNETİCİLERİ TEŞVİK ALACAK"

Ortalamanın üzerinde hizmet veren ve hastaları memnun eden hastanelerin başhekimlerinden başlayarak bütün yöneticilerine teşvik vereceklerini kaydeden Koca, "Ortalamanın üzerinde hizmet veremiyorsa, yöneticileri de o teşviki dolayısıyla alamayan bir hastaneyse, o bizim için alarm işareti olacak ve ne yapmamız gerekiyorsa yapıyor olacağız. Onun için bundan sonraki süreci takip ettiğimizden emin olun." şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN