Bakan Koca Dünya Sağlık Asamblesi’nde Gazze'deki katliamı hatırlattı: İnsanlık vicdanı darağacında

Bakan Koca Dünya Sağlık Asamblesi’nde Gazze'deki katliamı hatırlattı: İnsanlık vicdanı darağacında

Dünya Sağlık Asamblesi'nde konuşan Bakan Koca, 'Bir baba olarak başka bir konuşmayı" reddediyorum diyerek Gazze'de yaşanan insanlık dramına vurgu yaptı. Koca burada yaptığı konuşmada, "İnsanlığın gözleri önünde büyük bir trajedi yaşanıyor. İnsanlık vicdanı darağacında" diyerek İsrail'in saldırıları karşısında dünyanın kayıtsız kalmasına tepki gösterdi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Dünya Sağlık Asamblesi'nin 77. oturumunda yaptığı konuşmada, Gazze’de yaşanan insanlık dramını gündeme taşıyarak, uluslararası topluma sert eleştirilerde bulundu. Cenevre'de gerçekleştirilen toplantıda, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen sağlık bakanlarına seslenen Koca, konuşmasını tamamen Gazze'ye ayırarak, savaşın masum çocuklar ve siviller üzerindeki yıkıcı etkilerini vurguladı.

"BAŞKA BİR KONUŞMA YAPAMAM"

Koca, konuşmasında özellikle gelişmiş ülkelerin Gazze'deki insanlık suçlarına karşı gösterdiği sessizliği eleştirdi. "Hepimizin gözleri önünde insanlık onurunun üstünde tepinirlerken, bir çocuk hekimi, bir baba ve bir evlat olarak başka bir konuşma yapmayı mümkün görmüyorum," diyen Koca, Gazze’deki vahşetin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti.

Gazze'de en ilkel yöntemlerle çocukların ve bebeklerin katledildiğini vurgulayan Koca, “Sözde ileri denen demokrasiler, sessizliklerini korumayı tercih ettiler, toplumların sesine kulak tıkadılar,” ifadelerini kullandı. Bu sessizliğin kabul edilemez olduğunu belirterek, insanlık adına harekete geçilmesi gerektiğini söyledi.

"GÜÇLÜ OLANA EĞİLMEKTEN KURTULMALIYIZ"

Yüzyılın ilk çeyreğinin tamamlanırken, insani değerlerin tehdit altında olduğunu belirten Koca, dünya genelinde insan hakları söylemlerinin birer yanılsamadan ibaret olduğunu ve Gazze'deki durumun bunun acı bir gerçeğini ortaya koyduğunu dile getirdi. Koca, “Hepimiz, bu kara ve karanlık tarihin mahkumlarıyız. Hastane bombalamak için hiçbir meşru neden olamaz. İnsanlık; hastalar, doktorlar, hastaneler, bombalara hedef olurken susamaz. Masum çocukların yüzüne bakacak halimiz kalmadı. İnsanlığın şeref ve haysiyeti üzerine ölüm kusanlar, utanmıyor. Yapabilecek bir şey yoksa, bari biz utanalım.” dedi.

Bakan Koca, insanlığın vicdanının darağacında sallandığını belirterek, “Bu trajedi son bulmadıkça, yarın için hiçbir insanın onurunu koruyabileceğinin garantisi kalmamıştır. Bu salonun tamamı, hepimiz, tüm insanlık, sessiz kalarak, suça ortak oluyoruz. İnsanlık, güçlü olana eğilmekten kurtulup, onuru için ayağa kalkmalı,” şeklinde konuştu.

İKİLİ TEMASLAR

Bakan Koca, Dünya Sağlık Asamblesi kapsamında Filistin’i tanıyan İrlanda ve İspanya’nın sağlık bakanları başta olmak üzere Filistin, Mısır, Azerbaycan ve Özbekistan sağlık bakanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Bu görüşmelerde, Gazze’deki durum ve sağlık alanında iş birliği konuları ele alındı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Dünya Sağlık Asamblesi'nde yaptığı bu önemli konuşma, uluslararası toplumun dikkatini Gazze'deki insanlık dramına çekmeyi ve harekete geçmesini sağlamayı amaçlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN