Bakan Koca'dan LÖSANTE açıklaması: İstismara izin veremeyiz

Sağlık Bakanı Koca, lösemili hastalar için özel olarak inşa edilen LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi'nin ruhsat sorununun çözümüyle ilgili açıklamada bulundu. Koca, lösemi hastalarına özel yatak ve hematolog ihtiyacına sonuna kadar açık olduklarını, ancak lösemi hastalarıyla alakasız branşlar ve yataklar talep edilmesini "istismar" olarak nitelendirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi'nin lisans meselesine dair bir açıklamada bulundu. Bakan Koca, Pendik ziyareti esnasında bir vatandaşın "LÖSANTE'ye neden eksiksiz bir lisans verilmiyor?" sorusuna cevap verdi.

Koca, "Lösemi hastaları için ne kadar yatak, ne kadar özel hematoloji doktoru gerekirse, yoğun bakım da dahil olmak üzere her türlü desteğe hazırız. Ancak, lösemi hastaları dışındaki branşlardan, kadın-doğum, ortopedi gibi alanlardan yatak ya da doktor talep etmek, bu hastalarımızı araç olarak kullanmaktır." şeklinde konuştu.

Lösemi dışında hizmet talep etmenin bir çeşit suistimal olduğunu belirten Koca, "Böyle bir suistimale maruz kalmayın. Lösemi için yatak ve hematoloji doktoru talebinde bulunulabilir ancak kadın-doğum, ortopedi, beyin cerrahisi gibi diğer branşlardaki hizmetler için lösemi hastalarını kullanarak onların hizmetlerini genişletmeye çalışmasınlar." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN