Bakan Kurum, Atatürk Havalimanı yıkımını böyle savundu: Gezi Parkı'nda olduğu gibi mesele başka

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı'nın yıkımına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurum, "Gezi Parkı'nda nasıl mesele çevre meselesi değilse, burada milyonlarca ağacın kesilmesine bu insanlar nasıl tepki gösterebiliyor biz anlamış değiliz. Meselenin başka bir mesele olduğunu net bir şekilde görüyoruz." dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, pistin bir bölümü koronavirüs salgınından dolayı hastane yapılan kalanı da yıkılarak yerine Millet Bahçesi yapılacağı açıklanan Atatürk Havalimanı'na ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından bugün Atatürk Havalimanı’nda eylem yapacaklarını duyurmuştu. Saat 11.00'de yapılacak eylem öncesi Kurum'un yaptığı açıklama dikkat çekti.

Dünyanın 'sayılı' millet bahçelerinden birini yapacaklarını açıklayan Kurum, Atatürk Havalimanı için gelen tepkilerin önüne geçmek için Gezi Parkı örneğini verdi.

4605906.jpg

Kurum'un açıklamalarından satır başları şöyle:

Burada mesele çevre meselesi değil. Dün Gezi Parkı'nda nasıl mesele çevre meselesi değilse, burada milyonlarca ağacın kesilmesine bu insanlar nasıl tepki gösterebiliyor biz anlamış değiliz. Meselenin başka bir mesele olduğunu net bir şekilde görüyoruz.

Milliyetçilik, devrimcilik, halkçılık, Atatürkçülükten bahsediyorlar. İşte halk burada. Dedelerimiz, ninelerimiz, gençlerimiz burada. Devrimcilik diyorlar. Türkiye'nin en değerli yerlerini milletimize armağan ettik. En önemli devrimcilik budur.

Atatürk Havalimanı üzerinden çok alışageldiğimiz Atatürk istismarına karşı da, Mustafa Kemal'in bu aziz millet için çizdiği muassır medeniyetler çizgisini anlamak istemediğini görüyoruz.

Biz 16 milyon İstanbullu kardeşimizle, 85 milyon vatandaşımızla birlikte projelerimizi yapmaya azim ve kararlılıkla devam edeceğiz. Biz İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yapacağımız Türkiye'nin en büyük, dünyanın sayılı millet bahçelerinden biri olacak bu projemize de devam edeceğiz. Günde 1 milyondan fazla vatandaşımızın ziyaret edeceği mekan haline gelecek.

4605905.jpg

EN DEĞERLİ YERLERİMİZİ MİLLETE EMANET ETTİK

Milletimizin talepleri doğrultusunda projelerimizi yapmaya devam edeceğiz. Onlar tehdit edip dursunlar biz projelerimizi yapmaya devam edeceğiz. Burası 1900'lü yıllarda ilk havalimanı olarak hizmete girmiş bir alan. 1953'te de uluslararası hava trafiğine açılmış. Burada yaşanan trafik problemi, hava kirliliğinden sebep, Küçükçekmece, Bağcılar, Bakırköy bölgesinde milyonlarca vatandaşımız yaşıyorlar. Hava kirliliğinden, gürültü probleminden dolayı, sesten dolayı rahatsızlıklarını dile getiriyorlar. Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu büyük İstanbul vizyonu çerçevesinde İstanbul Havalimanımız yapıldı. En değerli yerlerimizi millete emanet ettik.

KATARLILARA SATILMASI GİBİ BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL

CHP'yi de hedef alan Bakan Kurum, "Bunlar tehdit diline alışmışlar ama baktığınızda dikili bir tane ağaçları yok" dedi.

Bakan Kurum, "Burası hiçbir şekilde imara açılmayacak, herhangi bir konut projesi bu alana yapılmayacak. Katarlılara, yurt dışındaki kardeşlerimize satılması gibi bir durum söz konusu değil" diye konuştu; "Tamamen bir peyzaj projesi milletimize armağan edilecektir" diye ekledi.

"İhale şeffaf bir biçimde yapılmıştır" diyen Bakan kurum, ihale bedelinin de 2 milyon 100 milyon TL olduğunu duyurdu.

GENÇLERİMİZ KIRAATHANEDE DERS ÇALIŞACAK

Vatandaşımıza milletimize açacağımız bu alanda gençlerimiz deneyler yapacak; fuarlarımız, müzelerimiz olacak. Gençlerimiz kıraathanede, kütüphanede ders çalışacaklar. Spor yapacaklar, eğitim alacaklar.

İstanbul deprem bölgesi. Olası afet durumunda burası toplanma vazifesi görecek. Bunların milletin derdiyle bir işi olmadığı için, millete verdikleri sözleri tutmadıkları için bu projeleri anlayamazlar. Milletimiz her zaman proje ve eser bekler.

İstanbul'da dünyanın sayılı millet bahçelerinden birini yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle birlikte ilk fidanlarımızı toprakla buluşturacağız.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN