Bakan Kurum'dan o videoya dair açıklama: Montaj olmasının bir önemi yok

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, montajla hazırlanan ve CHP-PKK ilişkisi olduğunu iddia eden videoyu, "Görüntülerin gerçek olup olmadığının bana göre bir önemi yok. Tartışılacak konu değil ki" sözleriyle savundu.

28 Mayıs'ta ikinci tur cumhurbaşkanı seçimlerinde yarışacak adaylardan biri olan Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan montajlı videolar uzun bir süredir gündemden düşmedi. Son günlerde iktidar mensuplarından montajlı içeriklere yönelik yapılan açıklamalar da infial yarattı.

Konuya dair açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, görüntülerin montajlı olup olmamasının bir önem arz etmediğini vurgulayarak "Gerçekleri bildiğimiz ortamda videonun, görüntülerin gerçek olup olmadığının bana göre bir önemi yok. Tartışılacak konu değil ki" dedi.

Bakan Kurum, Habertürk'te Kübra Par ile Kemal Öztürk'ün sorularını yanıtladı.

'MONTAJLI MI DEĞİL Mİ BİLMİYORUZ'

Kurum, montaj videoyu bu sözlerle savundu:

"Dün bu konuya ilişkin aslında sayın Cumhurbaşkanımızın o görüntülerin montajlı mı değil mi bilmiyoruz ama Kandil'in HDP'ye ve yine Millet İttifakı'na doğrudan desteğiyle ilgili açıklama yaptı. Organik, inorganik terör örgütlerinden, Kandil'den desteğine ilişkin bunu her zaman gündeme getirdiler. Zaten gerçekleri herkes biliyor.

'GERÇEK OLUP OLMADIĞININ ÖNEMİ YOK'

Gerçekleri bildiğimiz ortamda videonun, görüntülerin gerçek olup olmadığının bana göre bir önemi yok. Tartışılacak konu değil ki. Montajlı olup olmadığını bilmiyoruz ki, sayın Cumhurbaşkanımız da böyle ifade etti. Montajlı olduğunu tespit mi ettik? Bunun montaj olduğunu, bir stüdyoda tespit ettik öyle mi?

'SONUÇTA GÖRÜNTÜ MONTAJ DEĞİL'

Sonuçta görüntü montaj değil. Bölücü terör örgütünün başındaki zat aleni ifade ve söylemleri ile Kılıçdaroğlu'nu desteklerken problem yok, montaj veya değil, bir video mu sorun? Gerçekleri konuşalım. HDP'ye aday çıkarttırmadılar. Böyle bir ortamda bundan rahatsız değilsiniz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN