Bakan Nebati Aralık ayını işaret etmişti: CHP'den o sözlere sert tepki

Bakan Nebati Aralık ayını işaret etmişti: CHP'den o sözlere sert tepki

Enflasyonun yavaş yavaş yoluna girdiğini ileri süren Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'nin, “Artık yaz geliyor. Aralık ayından itibaren de her ay enflasyonun nasıl düştüğünü hep beraber göreceğiz" açıklamasına CHP'den tepki geldi. CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, "Şu an nisan ayındayız. Aralık ayına tam yedi ay var. Bu vatandaş, yedi ay boyunca bu enflasyon yükselirse, gıda fiyatları yükselirse ne yiyecek ne içecek?'' dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dün MÜSİAD’ın iftar programına katıldı. Bakan Nebati, burada yaptığı konuşmada, “Enflasyon yavaş yavaş yoluna giriyor. Aralık ayından itibaren bu ülkede her ay enflasyonun nasıl düştüğünü hep beraber göreceğiz ve yürüyeceğiz. İşler daha iyi olacak” dedi.

'BU VATANDAŞ, YEDİ AY BOYUNCA ENFLASYON YÜKSELİRSE NE YİYECEK NE İÇECEK?'

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, ise bugün yaptığı açıklamada Bakan Nebati’nin bu sözlerine tepki gösterdi. Yalım, şunları söyledi:

“Sayın Bakan’a farkındalığı için teşekkür ederim. Enflasyonun yüksek olduğunu itiraf etti ama aralık ayında düşeceğini söyledi. Şu an nisan ayındayız. Aralık ayına tam yedi ay var. Bu vatandaş, yedi ay boyunca bu enflasyon yükselirse, gıda fiyatları yükselirse ne yiyecek ne içecek? Marketlerde fiyatlar daha fazla artarsa, pazarda fiyatlar daha fazla artarsa vatandaş ne yiyecek? Sayın Bakan, önlem alacağına ‘yedi ay sonra bir ihtimal’ diyor. Ben, gerçekten üzüntüyle karşıladım. Tekrar Bakan’a çağrı yapıyorum. Yedi ay boyunca boş durmayın; yarından itibaren market, pazardaki gıda fiyatlarının düşmesi için gerekli çalışmayı yapın.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN