Bakan Soylu duyurmuştu: Fotoğrafı ortaya çıktı! İşte Taksim saldırısının firari teröristi

Bakan Soylu duyurmuştu: Fotoğrafı ortaya çıktı! İşte Taksim saldırısının firari teröristi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Taksim saldırısının firari şüphelileri arasında yer alan, daha önce adı "Bilal Hassan" olarak duyurulan, ancak gerçek adının "Bilal Elhac Maoas" olduğu belirtilen teröristin YPG üniformalı fotoğrafını paylaştı. Bakan Soylu da dün yaptığı açıklamada teröristin kardeşinin yakalandığını duyurarak fotoğrafının da ele geçirildiğini söylemişti.

Taksim'deki İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım Pazar günü düzenlenen bombalı terör saldırısında 6 kişi hayatını kaybetmiş ve 81 kişi yaralanmıştı. Saldırıya yönelik soruşturma kapsamında, bombayı olay yerine bıraktığı belirlenen Ahlam Albashir’in de aralarında bulunduğu toplam 24 şüpheli daha önce tutuklanmıştı.

Terör saldırısı sonrası kaçan Bilal Elhac Maoas adlı teröristin PYD/YPG terör örgütü adına Suriye'de faaliyet gösterirken çektirdiği fotoğraf ortaya çıktı.

Bilal Elhac Maoas'ın, 13 Kasım'da İstiklal Caddesi'nde düzenlenen terör saldırısını organize ettiği ve patlayıcıyı temin ederek kadın terörist Ahlam Albashir'e verdiği belirtildi. Bilal Elhac Maoas'ın, saldırı sonrası yurt dışına kaçtığı tespit edilmişti.

BAKAN SOYLU DUYURMUŞTU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da dün yaptığı açıklamada Bilal Hassan'ın kardeşinin yakalandığını duyurarak "Taksim saldırısı sonrası kaçan Bilal Hassan'ın kardeşi yakalandı. Taksim saldırganı teröristin sözde eşi olan Bilal'in YPG üniformalı fotoğrafları da ele geçirildi." diye konuşmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN