Bakan Soylu: Haftada 5 bin uyuşturucu satıcısı gözaltına alınıyor

Bakan Soylu: Haftada 5 bin uyuşturucu satıcısı gözaltına alınıyor

Uyuşturucu ile mücadeleye getirilen eleştiriler sıcak siyasetin gündemindeyken, Bakan Soylu Bursa'da bu sabah bin 750 polis, 2 helikopter ve 3 İHA'nın katıldığı büyük uyuşturucu operasyonunun başladığını duyurdu. 95 uyuşturucu satıcısının yakalandığını açıklayan Soylu, "Haftada 5 bin uyuşturucu satıcısı gözaltına alınıyor. Milletimiz müsterih olsun. Gençlerimizi bu illete bulaştırmak isteyenlere müsamaha göstermeyeceğiz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Türkiye'de bir metamfetamin salgını var' uyarısı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'iftira' diyerek "Yakanı bırakmayacağız" sözlerinin ardından muhalefet ve iktidar arasında bir 'uyuşturucu' tartışması başladı. Uyuşturucu ile mücadeleye getirilen eleştiriler gündemdeki yerini korurken Bakan Soylu'dan son dakika açıklama geldi.

Bakan Soylu, Bursa'da sabah 05.30 sıralarında bin 750 polisin, 2 helikopter, 3 İHA ve 15 narkotik köpeğinin katıldığı uyuşturucu operasyonunun başladığını duyurdu. Ekipler merkez Osmangazi ilçesi Meydancık, Selimzade Mahalleleri, merkez Yıldırım ilçesi Anadolu Mahalleleri'nde 6 aydır fiziki ve teknik takipteki uyuşturucu satıcılarının evlerine şafak operasyonu yaptı.

110 ŞÜPHELİDEN 95'İ YAKALANDI

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kent GÜvenlik Yönetim Sistemi binasında Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, İl Jandarma ve Sahil Güvenlik komutanlarıyla kamera karşısına geçen Bakan Soylu, detayları paylaştı.

'HAFTADA ORTALAMA 5 BİN UYUŞTURUCU SATICISINI GÖZALTINA ALIYORUZ'

Bursa'da bir önceki kökünü kurutma operasyonunu 20 Eylül'de yaptıklarını hatırlatan Bakan Soylu şunları söyledi:

"70 adrese hedeflenildi. 110 uyuşturucu satıcısına yönelik bir operasyondu. Bu saat operasyonuyla 95’i gözaltına alındı. Operasyonlar devam ediyor. Aziz milletimiz rahat olsun. Avrupa'da uyuşturucu serbest. Şırıngası da serbest. Ama milletimiz olarak biz buna müsaade etmeyiz, tahammül, müsamaha göstermeyiz. Hedefimiz sınırımızın içerisine hiçbir uyuşturucu maddenin girmemesini sağlamak, bunu temin etmek istiyoruz. Tarihin en büyük uyuşturucu operasyonlarını yapıyoruz. Haftada ortalama 5 bin uyuşturucu satıcısını gözaltına alıyoruz.

GENÇLERİMİZİ BU İLLETE BULAŞTIRMAK İSTEYENLERE...

Gençlerimizi bu illete bulaştırmak isteyenlere müsamaha göstermeyeceğiz. Gereğini yerine getiriyoruz ve getirmeye hep birlikte devam edeceğiz. Milletimiz, Türk Polisi, jandarma teşkilatı, güvenlik güçleri, hükümetimiz ve bizlere itimat etsin. Bu meselenin kökünü kurutmaya ve bu meselenin kökü kurayana kadar mücadeleyi devam ettirmeye ant içtik. Cenabı Allah yardımcımız olsun."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN