Bakan Tunç: Şehitlere yönelik paylaşım yapan 3 kişi tutuklandı

Bakan Tunç: Şehitlere yönelik paylaşım yapan 3 kişi tutuklandı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şehit ailelerine yönelik suç teşkil eden ifadeler kullanan ve terör propagandası yapan 202 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldığını, gözaltına alınan 125 kişiden 3'ünün tutuklandığını açıkladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya üzerinde terör propagandası yaptığı ve şehit ailelerine yönelik suç teşkil eden ifadeler kullandığı iddiasıyla 202 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

'3 KİŞİ TUTUKLANDI'

Bu kapsamda 29 ilde çalışma yürütüldüğünü belirten Tunç, "Sosyal medyada terör propagandası yapan, şehit ailelerine yönelik suç teşkil eden ifadeler kullanan, suç ve suçluyu öven 202 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı, gözaltına alınan 125 kişiden 3'ü tutuklandı." ifadesini kullandı.

'39 ŞÜPHELİYİ YAKALAMA İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR'

6 kişinin adli kontrolle mahkemeden, 29 kişinin ise ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldığını aktaran Bakan Tunç, 39 şüpheli hakkında ise yakalama işlemlerinin sürdüğü bilgisini verdi.

Tunç, paylaşımında "Şehit ailelerimizi ve milletimizi rahatsız edenlere, sosyal medya aracılığı ile suç teşkil eden paylaşımlarda bulunanlara, ülkemiz ve milletimizin huzurunu bozmayı amaçlayanlara kesinlikle müsaade edilmeyecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN