Bakanlar Toplantısı yarın yapılacak: İşte masadaki konular

Bakanlar Toplantısı yarın yapılacak: İşte masadaki konular

Bakanlar Toplantısı yarı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek. Bu hafta yasalaşması beklenen EYT'lilere ilişkin düzenleme toplantının ilk gündem maddesi olacak. İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik süreci, taşerona kadro, vergi affı ve kamu işçilerine yapılacak zam da masada.

Bakanlar Toplantısı, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de yoğun bir gündemle gerçekleştirilecek.

Gündemdeki konular arasında; Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) ilişkin düzenleme, kamu işçilerinin zam pazarlığı, yaklaşan seçimler, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği var.

İLK GÜNDEM MADDESİ EYT

Bu hafta yasalaşması beklenen EYT'lilere ilişkin düzenleme toplantının ilk gündem maddesi. Kademeli prim günü şartı, aylık bağlanma katsayısına yönelik itirazların toplantıda değerlendirmesi bekleniyor.

TAŞERONA KADRO

Geçici işçilerle kadro düzenlemesine ilişkin çalışmalar da toplantıda değerlendirilecek. Düzenlemenin yasalaşması ile yaklaşık 300 bin geçici işçinin ihtiyaç duyulan sektörlerde kadrolu çalışmasına olanak sağlanacak.

KAMU İŞÇİSİNE ZAM

Toplantıda 700 binden fazla kamu işçisinin ücretlerine 2023-2025 döneminde yapılacak zam oranları değerlendirilecek. Çalışma hayatına ilişkin başlıklarla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in bakanları bilgilendirmesi bekleniyor.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO SÜRECİ

İsveç'teki Kur'an-ı Kerim yakma eylemi sonrası atılacak adımlar bu çerçevede İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik başvurularına karşı izlenecek tutum toplantıda ele alınacak.

Rusya-Ukrayna savaşındaki son gelişmeler ile Suriye ile başlatılan diyalog süreci de toplantının gündem maddeleri arasında.

Yurt içi ve sınır ötesinde gerçekleştirilen terör operasyonları, seçim hazırlıkları ve önümüzdeki günlerde hayata geçirilmesi beklenen 7. yargı paketi kabine toplantısında değerlendirilecek gündem maddeleri arasında yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN