Bakanlık açıkladı: 17 Nisan’da başlıyor! Yolculuk severler sevinçten havalara uçuyor!

Bakanlık açıkladı: 17 Nisan’da başlıyor! Yolculuk severler sevinçten havalara uçuyor!

Geçmişe bir yolculuk yapmak isteyenler bu fırsatı kaçırmak istemeyecek. Bakanlık sevindiren haberi duyurdu 17 Nisan'da başlıyor. Yolculuk severler bu haberde sevinçten havalara uçuyor. Tren yolculuğunun alternatif rotaları belli oldu. İşte tüm detaylar…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, tren yolculuğu seven milyonlarca vatandaşı sevindiren açıklamayı duyurdu. Doğu Ekspresi’nde alternatif Ankara-Diyarbakır ve Ankara-Tatvan turistik trenleri 17 ve 19 Nisan tarihlerinde seferlerine başlıyor. İşte tüm detaylar…

TURİSTİK SEFER YOLCULUĞU BAŞLIYOR

Yüksek hızlı trenlerin yanında konvansiyonel hatlarda işletilen trenlere olan taleplerin artması ile birlikte seyahat hizmetine iki yeni turistik hat müjdesini duyuran Bakan Uraloğlu, 1.051 kilometre uzunluğundaki hattın Ankara'dan Diyarbakır'a kadar ilerlediğini belirtti. Ankara Diyarbakır turistik treninin 180 kişi kapasitesi,9 yatak ve 1 yemekli vagondan oluşacağını belirten Bakan Uraloğlu, tren seferlerinin Ankara'dan 19 Nisan Cuma günü saat 15.55'te başlayacağını belirtti. Diyarbakır'dan ise yolculukların 21 Nisan Pazar günü saat 12.00'de başlayacak belirtildi.

tren-yolculugu-1.jpg

GÜZERGAH NASIL OLACAK?

Ankara-Diyarbakır seferinde Malatya'da 3 saat, Diyarbakır-Ankara seferlerinde ise yol çatıda 4 saat, Kayseri'de 3 turizm amaçlı durulacağı belirtilirken tarihi ve kültürel değerleri görme fırsatı tanınacak.

Gezginlerin ev konforunu yakalayabileceğim turistik tren hatlarına bir yenisi daha ekleneceğini belirten Bakan Uraloğlu, 1262 kilometreden oluşan Ankara-Tatvan parkurunun da turistik tren olarak işletileceğini duyurdu. Ankara'dan 17 Nisan Çarşamba günü saat 15:55'te ilk seferine başlayacak olan tren hattının güzergahları da belli oldu.

turistik-seferler.jpg

Bakan Uraloğlu, “Ankara-Tatvan seferinde Elazığ'da 4 saatlik bir duruş gerçekleştirecek. 19 Nisan Cuma günü de Tatvan'dan 06.35'te hareket edecek tren, Tatvan-Ankara seferinde Palu'da 3 saat, Elazığ'da 4 saat ve Kayseri'de 3 saatlik duruş yapacak. Ankara-Tatvan-Ankara Turistik Treni, 9 yataklı vagon ve 1 yemekli vagondan oluşuyor" sözlerini dile getirdi.

BİLET FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Ankara'dan Diyarbakır'a yolculuk yapmak isteyen vatandaşlar yataklı vagon için bir odaya 9000 TL Ödeme yapacak. Diyarbakır Ankara parkurunda ise bir odanın fiyatı 8000 TL olarak belirlendi. Ankara Tatvan parkurunda 9900 TL, Tatvan Ankara parkurunda ise 9000 TL ödeme yapılacak. Yataklı vagonda ise bir odada iki kişi seyahat edebilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN