Bakanlık personel alımları başladı! Yerleşmek için 60 puan yeterli! 382 kişi kadroya yerleşecek

Bakanlık personel alımları başladı! Yerleşmek için 60 puan yeterli! 382 kişi kadroya yerleşecek

Personel alımları hız kesmeden devam ediyor. İçişleri Bakanlığı ve Adli Tıp Kurumu’na 382 personel alımı yapılacağı duyuruldu. İş arayan vatandaşlar güncel ilanları yakından takip edilir ederken bakanlıklardan gelen açıklamalarda oldukça dikkat çekiyor. İşte personel başvuru detayları…

Güncel iş ilanlarını yakından takip eden vatandaşlar araştırmalarını hızlandırdı. Bakanlıklardan gelen peş peşe açıklamalar kapsamında KPSS'den 60 puan alan adayların kadroya yerleşeceği belirtildi. İçişleri Bakanlığı ve Adli Tıp Kurumu kapsamında yapılacak personel alımları için 382 kişilik açık bulunduğu aktarıldı. Adaylar ilanların hangi kadro için yayınlandığını merak ediyor. İşte personel başvuru detayları…

PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Personel ilanları için başvuruda bulunacak adaylar başvuru yapacağı kadroya göre alım şartları da değişiklik gösteriyor. Adaylardan istenen genel başvuru şartları şu şekildedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,
  • 18 yaşını tamamlaması,
  • Kamu görevini yerine getirebilecek herhangi bir sağlık probleminin bulunmaması,
  • Erkek adayların askerlik görevini tamamlaması ya da askerlikle ilişiğinin bulunmaması,
  • En az lise veya dengi bir okuldan mezun olması,
  • KPSS'den belirtilen puanı almış olması şartları isteniyor.

personel-2.jpg

Personel alımları için detaylarını merak eden kişiler kurumlarının resmi internet siteleri üzerinden merak ettikleri soruların yanıtını öğrenebilir. İçişleri Bakanlığı ve Adli Tıp Kurumu personel alım detaylarını gözden geçiriniz.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI PERSONEL ALIMLARI

İçişleri Bakanlığı bünyesinde yapılacak personel alımları için merkez ve taşra teşkilatı olmak üzere 335 personel alımı yapılacağı duyuruldu. Başvuruda bulunacak adayların bakanlık tarafından belirlenen şartları taşıması gerekiyor. Sözlü mülakat şeklinde yapılacak başvurular kapsamında Lisans mezunu adayların KPSS B grubundan 60 puan alması gerekiyor. Önlisans mezunları KPSS P93 lise mezunları için de KPSS P94 puan türünden en az 60 puan alması isteniyor.

personel-mulakat-1.jpg

PERSONEL BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Adli Tıp Kurumu bünyesinde yapılacak personel alımları için başvurular 11 Nisan 2023 tarihinde başlayacak. Başvuruda bulunacak adayların 15 Nisan 2023 tarihine kadar başvuru yapması gerekiyor. İçişleri Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden yapılacak sözlü sınavların 25 Nisan ve 30 Nisan tarihleri arasında yapılacak aktarıldı. İçişleri Bakanlığı bünyesinde yapılacak olan sınavların Ankara'da gerçekleştirileceği duyuruldu.

personel-is.jpg

Bakanlık bünyesinde yapılacak personel alımları için detayları Bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden öğrenebilirsiniz. Adli Tıp Kurumu, merkez ve taşra teşkilatında yapılacak alımlar için detayları resmi internet sitesi üzerinden yayınladı. 47 pozisyon için yapılacak sözlü sınav kapsamında başvuruların 17 Nisan 2023 tarihinde başlayacağı belirtildi. Son başvuru tarihinin 23 Nisan 2023 oldu aktarılırken KPSS'den en az 70 puan şartı isteniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN