Bakanlıktan duyuru yapıldı! Şartı sağlayan ailelere 15.000 TL nakit desteği verilecek: İşte şartlar

Bakanlıktan duyuru yapıldı! Şartı sağlayan ailelere 15.000 TL nakit desteği verilecek: İşte şartlar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi ailelere yönelik sosyal yardımlarına hız kesmeden devam ediyor. Yapılan son duyuru milyonlarca kişiyi sevince boğdu. Bakanlık son dakika olarak duyurdu. Bu şartları sağlayan ailelere 15 bin TL nakit desteği sağlanacak. Peki 15 bin TL sosyal yardım desteğinden kimler yararlanabilir? Başvuru şartları neler? İşte merak edilen soruların yanıtları ve detaylar...

İhtiyaç sahibi ailelere son dakika müjdesi duyuruldu. Yeni yılda sosyal yardım desteklerine tam gaz devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni müjdesini verdi. Dar gelirli ailelere 15 bin TL ödeme yapılacak. Bu şartları sağlayan kişiler bu ödemelerden yararlanabilecek. Detaylar tek tek paylaşıldı. İşte ödeme ile ilgili bakanlıktan yapılan açıklama ve son dakika gelişmeleri...

ghghgh-46.jpg

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli ailelere yeni müjdesini duyurdu. Yeni sosyal yardım paketi milyonlarca kişiye can suyu olacak. Peki aileler için sağlanan sosyal destek yardımları ödemesi ile ilgili detaylar neler?

DAR GELİRLİ AİLELER DİKKAT! 15 BİN TL NAKİT DESTEĞİ VERİLECEK

Dar gelirli ailelere yönelik birçok ödemelerde bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni müjdesini duyurdu. Yeni açıklanan paket ile birlikte dar gelirli aileler rahat bir nefes alacak. Aile Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere sağlanan sosyal destek yardımlar tek tek gelmeye devam ederken, Haziran 2022 ile Mayıs 2023 tarihleri arasında olan 12 aylık süre kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere 15.000 TL nakit yardımı yapılacaktır.

jhjhj-4.jpg

BAŞVURULAR NEREDEN VE NASIL YAPILIYOR?

Peki başvurular nereden ve nasıl yapılıyor? Destek ödemesinden yararlanmak için başvuru işlemleri e-devlet platformu üzerinden online olarak yapılabilir. Hane içerisinde yaşayan kişi sayısı ve hane gelirine göre ödeme planı hazırlanmaktadır. Söz konusu destek ödemesinden yararlanmak isteyen kişiler başvuru esnasında istenilen bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurması ve gerekli şartları taşıması ile birlikte başvurunuz onaylanmış olacaktır.

hhgghgh-6.jpg

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, şartları sağlayan ailelere 12 aylık süre kapsamında tam tamına 15 bin TL’ye varan ödeme yapılacağı belirtildi. Sosyal destek ödemesi kapsamında ailelere aylık gelir oranına göre 950 TL ile 1200 TL arasında ödeme 12 ay boyunca ödeme yapılacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN