Bakanlıktan kadın desteği geldi! Başvuranın hesabına ömür boyu yatırılacak: Aylık 5.630 TL destek ödemesi yapılıyor...

Bakanlıktan kadın desteği geldi! Başvuranın hesabına ömür boyu yatırılacak: Aylık 5.630 TL destek ödemesi yapılıyor...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından destek ödemelerine dair detaylar paylaşılmaya devam ediliyor. Kabine toplantısı sonrasında gelen açıklamalara göre bakanlık tarafından kadın vatandaşlara ömür boyu destek ödemesi verilecek. Kadın vatandaşlara 5.630 TL tutarında maddi destek verilecek. Peki kimlere verilecek? İşte tüm detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kadın vatandaşlara destek ödemesi açıklandı. Bakanlık tarafından gelen açıklamalara göre ev kadınları destek ödemelerinden faydalanabilecek

Ev kadınlarının yanı sıra dul ve yetim aylığı da destek ödemelerine dahil edilebilecek. Destek ödemeleri eşini ya da babasını kaybeden kadınlara tanınacak. Sigortalı eşin vefatı üzerine geriye kalan eş ve çocuklarına ya da varsa anne ve babasına da maaş bağlanıyor.

Kanunlarda yapılan düzenlemeler sonrasında maaşın yüzde 75'i eşe veriliyor, eşin çalışması halinde bu durum yüzde 50'e indiriliyor. Vefat eden eşten 2'den fazla yetim çocuk bulunuyorsa, eş için yüzde 50, yetim çocuklar için ise yüzde 25 oranında maaş bağlanıyor.

0x0-evde-bakim-maasi-yatan-iller-16-ocak-2023-evde-bakim-maasi-ne-zaman-yatacak-ne-kadar-oldu-1673839089627.jpg

DESTEK ÖDEMELERİ

2023 yılı ile birlikte 5.500 TL olarak açıklanan en düşük emekli maaşına dair yapılan hesaplamalarda yüzde 25 olarak yapılan ödemelerde 1.375 TL, yüzde 50 olarak yapılan ödemelerde 2.750 TL, yüzde 75 olarak yapılan ödemelerde 4.125 TL ödeme yapılıyordu.

Fakat en düşük emekli maaşının 7.500 TL olmasıyla birlikte ödemeler değişti. Yüzde 25'lik ödeme 1.870 TL'ye yükselirken, yüzde 50 olarak yapılan ödemeler 3.750 TL, yüzde 75 olarak yapılan ödemeler ise 5.630 TL ödeme yapılacak.

para-elden-ele-tl.webp

ÖMÜR BOYU DESTEK

Yetim kalan çocuklara ödenen destek ise belirli bir yaşa kadar ödeniyor. Erkek çocuklar için ödemeler 18 yaşına kadar devam ederken öğrenci olması halinde 20 yaşına kadar sürüyor. Üniversite öğrencisi olan erkek için ödeme 25 yaşına kadar devam ediyor.

Kız çocuklarında ise durum biraz daha farklı olduğu belirtiliyor. Kız çocukları evlenmediği takdirde ömüz boyunca destek ödemesinden faydalanabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN