Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde bugün meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Sözbilir, 10 Ağustos’ta meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremden sonra artçı etkinliğin güneydeki dağlık alana göç ettiğini belirterek, ölü fayların tetiklendiğini ifade etti.
İstanbul ve İzmir de sallandı: Balıkesir'de 5.1 şiddetinde deprem
"BÜYÜKLÜĞÜ 5'İ GEÇMEYEN DEPREM FIRTINASI SÜREBİLİR"
Yazılı açıklama yapan Sözbilir, şu ifadeleri kullandı:
"10 Ağustos tarihli 6,1 büyüklüğündeki depremden sonra devam eden artçı deprem etkinliği Sındırgı güneyindeki dağlık alana göç etmiş ve Türkiye diri fay haritasında yer almayan Emendere Fay Zonu ve bu fayın güneyindeki tekil faylar üzerinde yoğunlaşmıştır.
Bu da Sındırgı depreminin ana şokundan sonra dağlık alandaki ölü fayların tetiklendiğini ve bu fayların yeniden aktif olduğunu göstermektedir. Bu faylar üzerinde jeotermal kaynaklar yer aldığından, büyüklüğü 5'i geçmeyen deprem fırtınası şeklindeki bir etkinliğin sürmesi beklenmektedir."
