Bankada parası olanlara iyi haber! Yüzde 50 uygulaması resmen kalktı... Resmi Gazete'de yayınlandı

Bankada parası olanlara iyi haber! Yüzde 50 uygulaması resmen kalktı... Resmi Gazete'de yayınlandı

Bankalarda yapılan değişiklik, hesabını aktif kullananların yüzünü güldürdü. Resmi Gazete'de paylaşılan kararın ardından, yüzde 50 fazla ücret uygulaması tozlu raflara kaldırıldı. O tarihten itibaren yürürlüğe girecek uygulama, para transferini sık yapanların gündeminde yer aldı. İşte tüm detaylar...

Banka hesabı üzerinden sürekli olarak para transferleri yapanlara müjdeli haer geldi. Belirli saat aralığının dışında yapılan transferlerde, bankalar fazladan ücret kesiyordu. Resmi Gazete'de paylaşılan kararın ardından o tarihten itibaren fazla ücret ödenmeyecek.

YÜZDE 50 AZAMİ ÜCRET KALDIRILDI

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından alınan karar ardından, banka hesabını aktif olanların gündemine oturdu. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren karara göre, hafta içi saat 16.00 sonrası ve hafta sonu yapılan EFT / FAST işlemlerinden alınan yüzde 50 azami ücret kaldırıldı.

Karar kapsamında, Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile Bankalarca Ticari Müşterilerden Alınabilecek Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe o tarihte girecek.

61ad9b087f58a17136136ee1-1.webp

O TARİHTE BAŞLAYACAK

Resmi Gazete'de alınan karara göre, hafta içi saat 16.00'dan sonra ya da hafta sonu yapılacak EFT / FAST ödemelerinde bankalar tarafından ekstra ücret talep edilemeyecek. 1 Aralık 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan karara göre, gün ve saat farketmeden istediğiniz süreç içerisinde EFT / FAST özelliğini kullanarak para transferinde bulunabileceksiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN