Bari acıya saygı duyun

Bari acıya saygı duyun

Çorlu’da ihmallerle meydana gelen tren kazasında hayatını kaybeden 25 kişinin yakınları, Anayasa Mahkemesi önünde açıklama yapmak istedi. Ancak polis, acılı aileleri anlaşılmaz şekilde sert müdahaleyle engelledi. Faciada torununu kaybeden bir dedeyi hastanelik eden ayıp, kamuoyu vicdanını yaraladı. “Protestoya izin verilse ne kaybedilirdi’ dedirtti.

Tekirdağ Çorlu’da geçtiğimiz yıl meydana gelen tren kazasında 25 kişi hayatını kaybetti. Faciada 340 kişi de yaralandı. Kazanın ardından Çorlu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan ve 3 Temmuz’da görülmeye başlanacak davada bilirkişi raporu ise tartışma yarattı. Raporda, ‘kazanın meydana gelmesinde asli kusurlu’ olarak 4 demiryolu personeli sorumlu tutuldu. Soruşturmada TCDD’nin üst yönetiminde yer alan kişilerle ilgili kovuşturmaya yer olmadığı kararı ise yoğun tepkilere neden oldu.

19-06/13/22e45172783360afc9cc0154ee3b1caa-1-1560381204.jpg

Kazada hayatını kaybedenlerin yakınları da takipsizlik kararı verilmesine tepki gösterdi. Aileler dün  Ankara’ya giderek Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) bireysel başvuruda bulundu. Aileler başvurularında yaşam hakkı ve etkili soruşturma yükümlülüğünün ihlal edildiğini ileri sürdü. Başvuruda, yeniden yargılama yapılarak soruşturmanın üst düzey sorumluları da kapsayacak şekilde yürütülmesi talep edildi.

Mahkeme binası önünde basın açıklaması yapmak isteyen ailelere ise polis tarafından yolun karşısındaki Ahlatlıbel Atatürk Parkı’na gitmeleri söylendi. Aileler ise buna karşı çıkınca polis, AYM önünde açıklama yapmaya başlayan gruba müdahale etti. Müdahale sırasında faciada yaşamını yitiren Oğuz Arda Sel’in dedesi Necmettin Sel fenalaştı. Bir kişi ise baygınlık geçirdi. Öte yandan polisin yakınlarını kaybeden ailelere plastik mermi ve biber gazı ile müdahale etmesi de yoğun tepkilere neden oldu.

19-06/13/hasta.jpg
9 yaşındayken tren kazasında ölen Oğuz Arda Sel'in dedesi.

Polis müdahalesi ile mahkemenin önünden uzaklaştırılan aileler basın açıklamasını parkın önünde yaptı. Kazada annesini ve babasını kaybeden İsmail Kartal, “Kazada annemi, babamı kaybettim. Bunun hesabını sormayacağımı mı zannediyorsunuz?” dedi. Kazada yaşamını yitiren 9 yaşındaki Oğuz Arda’nın annesi Mısra Öz Sel de, “Bu katliamın sonunda gördük ki bu olayda sadece dört kişi yargılanacak. İki kişi mahkemeye gelmeyecek. Bizim muhattabımız kim? Biz giden canlarımıza verdiğimiz sözleri son nefesimize kadar haykıracağız “ diye konuştu.

19-06/12/aciklama.jpg

HİKÂYELERİ YÜREKLERİ DAĞLADI

Kazada, Kapıkule’den İstanbul’a doğru hareket eden yolcu treni Çorlu yakınlarından geçerken rayların altındaki toprak menfezin kayması sonucu 5 vagon devrildi. 25 kişinin öldüğü kazada hayatını kaybedenlerden ikisi de 9 yaşındaki Oğuz Arda Sel ile babası Hakan Sel’di. Anne Mısra Öz, geçtiğimiz günlerde yaptığı paylaşımda “11 ay önce bugün bizlerin de normal hayatları vardı. Şimdi ise sokaklarda haykırıyoruz. Neden mi? TCDD’nin ihmalleri nedeniyle canlarımızı toprağa verdiğimiz için” ifadelerini kullandı. Kazada ölenlerden biri de 5 yaşındaki minik Ömer Alperen Can’dı. Minik çocuk, faciada annesi Melike Can ile birlikte Edirne’nin Uzunköprü ilçesindeki yakınlarını ziyarete gidiyordu.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN