Başsağlığı mesajı üzerinden siyaset! Başakşehir Belediyesi'nin taziye paylaşımı sosyal medyada tepki çekti

Başsağlığı mesajı üzerinden siyaset! Başakşehir Belediyesi'nin taziye paylaşımı sosyal medyada tepki çekti

Başakşehir Belediyesi'nin vefat eden bir öğrenci için paylaştığı taziye mesajı, sosyal medyada büyük tepki topladı. Mesajda, kazanın İBB'ye bağlı bir caddede meydana gelmesi özellikle vurgulanırken, bu durum siyasi bir provokasyon olarak yorumlandı.

Başakşehir Belediyesi'nin sosyal medya hesabı X üzerinden paylaştığı başsağlığı mesajı, kamuoyunda büyük tepki topladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ordu Caddesi'nde gerçekleşen trafik kazasında hayatını kaybeden İbn Haldun Üniversitesi öğrencisi Zeynep Cihan için yapılan taziye mesajında, kazanın meydana geldiği yerin İBB'ye bağlı olması özellikle vurgulandı. Bu durum, mesajın taziye amacının ötesine geçerek siyasi bir boyut kazandığı yönünde yorumlara neden oldu.

yeni-proje-13.jpg

Sosyal medya kullanıcıları, başsağlığı mesajında bir öğrencinin vefatının siyasete alet edilmesine şiddetle tepki gösterdi. Yapılan yorumlarda, "inanamadım şu taziye mesajına. trol hesap mı veya bir çeşit ofansif mizah mı diye tekrar tekrar baktım. bu ülkede gram akıl, mantık, vicdan, insaf, merhamet, sağduyu kalmamış, insanlık bitmiş. bir öğrenci vefat etmiş, belediye bunun üzerinden bile siyaset yapıyor. korkunç!" ifadeleri kullanıldı.

Bu olay, 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala gerçekleşmesiyle daha da hassas bir hal aldı. Taziye mesajının siyasi bir araç olarak kullanılmasının, temel insanî değerlerin ve taziye kültürünün siyasi çıkarlar için göz ardı edilmesi anlamına geldiği belirtildi. Kamuoyu, böylesi zor ve üzücü bir zamanda siyaset yapmanın kabul edilemez olduğunu ve temel insani değerlere saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Başakşehir Belediyesi'nin bu hareketi, sosyal medyada geniş çaplı bir tartışmanın başlamasına neden oldu ve birçok kesimden tepki aldı. Taziye ve başsağlığı mesajlarının, siyasi hesaplaşmaların ötesinde, insanların birbirlerine destek olduğu, acılarını paylaştığı ve dayanışma gösterdiği önemli anlar olduğu hatırlatıldı. Bu olay, toplumda siyasetin sınırlarının nereye kadar uzanabileceği ve insani değerlerin korunması gerekliliği üzerine yeniden düşünülmesi gerektiğini gösterdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN