Batman’ın Kozluk ilçesinde, doğada nadiren rastlanan boyutta bir canlı cep telefonu kamerasına takıldı. Yaklaşık 20 santim uzunluğunda olduğu belirtilen etçil çekirge, hem büyüklüğü hem de çıkardığı sesle vatandaşların dikkatini çekti.
VATANDAŞ İLK KEZ GÖRDÜ, ŞAŞKINLIĞINI GİZLEYEMEDİ
Dev çekirgeyi fark eden bir vatandaş, onu çevredeki bir odun parçası yardımıyla incelemeye aldı. Gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen vatandaş, böceğin etçil bir tür olduğunu öğrendikten sonra bir süre onunla ilgilendiğini, hatta şakayla karışık olarak evde beslemeyi bile düşündüğünü söyledi.

DOĞAYA GERİ SALINDI
Vatandaş, çekirgenin insanlar için zararlı olmadığını öğrenince, onu doğal ortamına zarar vermeden geri bıraktı. Uzmanlar, bu tür canlıların genellikle yiyecek sıkıntısı yaşadığında yerleşim yerlerine kadar geldiğini belirtiyor.
