Bayram geleneğini hala sürdüren ilçe! Tam 132 yıllık gelenek! Yüzlerce kazan yapıldı, ikram edildi

Bayram geleneğini hala sürdüren ilçe! Tam 132 yıllık gelenek! Yüzlerce kazan yapıldı, ikram edildi

Bir bayram geleneği hala devam ediyor! Tam 132 yıllık geleneği sürdürüyorlar! Yüzlerce kazan yapıldı, ikram edildi! Asırlık geleneğin adresi Kastamonu...

Her yıl olduğu gibi, Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde, Bozkurt Belediyesi tarafından Ramazan ve Kurban Bayramlarının üçüncü günü düzenlenen geleneksel etkinlik, ilçe halkını bir araya getiriyor.

120 KAZAN ETLİ PİLAV İKRAM EDİLDİ

pilav-001.webp

Bozkurt Meydanı'nda gerçekleşen etkinlik, bu yıl 132. kez düzenlendi. Katılımcılara, Ramazan Bayramı dolayısıyla 1600 kilogram pirinç ve 750 kilogram et kullanılarak 120 kazanda hazırlanan etli pilav, stantlardan belediye personeli tarafından ayran eşliğinde ikram edildi.

Bozkurt Belediye Başkanı Muammer Yanık, etkinlikte yaptığı konuşmada, ilçe halkının Ramazan Bayramı'nı kutladı ve "Geçmişten bugüne kadar atalarımızdan bize miras kalan pilav şölenimizi sizlerle icra etmenin mutluluğunu, gururunu yaşıyoruz. İnşallah bu gelenek ve göreneklerimiz gelecek nesillere aktarılarak devam edecektir." dedi.

pilav.webp​​​​​​​

Bozkurt Kaymakam Vekili Osman Sarı ise katılımcıların Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Duaların ardından başlayan pilav ikramı, yaklaşık 5 saat sürdü, etkinlikte bir araya gelen vatandaşlar bayramın coşkusunu birlikte yaşadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN