Bayram için en çok tercih edilen baklava o oldu! İşte Türkiye'nin baklava haritası: Hepsinin tahtını salladı

Bayram için en çok tercih edilen baklava o oldu! İşte Türkiye'nin baklava haritası: Hepsinin tahtını salladı

Bayram geldi tatlı telaş başladı. Bayram deyince her evin olmazsa olmazı olan baklavada da yılın trendi belli oldu. Öyle ki Türkiye’de bayram için en çok tercih edilen baklava değişti. Bakın hepsinin tahtını sallayan baklava çeşidi hangisi oldu?

Türkiye’nin Nisan 2023’ten bu yana sipariş edilen baklava haritası belli oldu. Soğuk baklava, fıstıklı baklava, cevizli baklava ve midye baklavanın yarıştığı listenin zirvesi yıllar sonra değişti. Bakın, Türkiye’de en çok tercih edilen baklava hangisi oldu?

TÜRKİYE’NİN BAKLAVA HARİTASI

ZİRVEDE SOĞUK BAKLAVA VAR

soguk-baklava.jpg

Nisan 2023’ten bu yana Yemeksepeti’nden farklı gramaj seçenekleri ile verilen siparişlerde soğuk baklava, toplamda 441.000 kişi tarafından tercih edilerek listenin ilk sırasına yerleşti. Özellikle sıcak günlerde serinletici bir seçenek olan soğuk baklava, fıstıklı baklavayı tahtından etmeyi başardı.

FISTIKLI BAKLAVA İKİNCİ SIRAYA YERLEŞTİ

fistikli-baklava.jpg

Türk mutfağının klasikleri arasında yer olan fıstıklı baklava ise farklı gramajlardan toplamda 307.000 sipariş ile en çok tercih edilen ikinci baklava oldu. Fakat, geleneksel lezzetlerden vazgeçemeyenlerin bayramdaki ilk tercihi yine de fıstıklı baklava oluyor.

CEVİZLİ BAKLAVA YİNE FISTIKLININ ARDINDA

Fıstıklı baklavayla çok fazla kıyaslanan cevizli baklava 127.000 bin adet siparişle listenin üçüncüsü oldu.

cevizli-baklava.jpg

Özel bir lezzet arayışında olanlar ise tercihini midye baklavadan yana kullanıyor. Yemeksepeti’nde midye baklava siparişi 49.000’e ulaşmış durumda.

TATLI KATEGORİSİNİN BİRİNCİSİ “PROFİTEROL”

Verilere göre, Türkiye’de tatlıda en çok tercih edilen çeşit profiterol, kazandibi, waffle ve fırın sütlaç oluyor.

profiterol.jpg

Nisan 2023’ten bu zamana kadar toplamda 233.000 siparişle liderliği profiterol taşırken, peşinden 229.000 sipariş ile kazandibi geliyor. Waffle 162.000 siparişle üçüncü olurken, 146.000 siparişle fırın sütlaç da dördüncü sıraya yerleşiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN