Bayram öncesi memurlara soğuk duş! Ödenmeyecek

Bayram öncesi memurlara soğuk duş! Ödenmeyecek

Milyonlarca memurun bayram öncesi maaşlarının erken ödenmesi yönündeki umutları, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yaptığı son açıklama ile suya düştü.

Her ayın 15’inde maaşlarını alan kamu çalışanları, bu seferki ödemelerin Ramazan Bayramı öncesinde yapılacağına dair beklenti içindeydiler. Ancak, Bakanlık tarafından yapılan duyuruda, maaşların her zamanki gibi ayın 15’inde hesaplara yatırılacağı ifade edildi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci’nin hükümete yaptığı, memurların bayram öncesi ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri adına maaşların erken ödenmesi çağrısı, kamu çalışanları arasında maaşların bayram öncesinde yatırılacağına dair bir umut oluşturmuştu. Kahveci, bu talebin hem memurların alışveriş yapabilmesine olanak tanıyacağını hem de ticari hayatı canlandıracağını belirtmişti.

img-4893.jpeg

Ancak, Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklama ile bu beklentilerin gerçekleşmeyeceği netlik kazandı. Açıklamada, Ramazan Bayramı tatilinin 9 Nisan 2024 Salı günü saat 13.00’te başlayıp, 12 Nisan 2024 Cuma gününe kadar devam edeceği ve kamu personelinin 8 Nisan Pazartesi günü tam gün, 9 Nisan Salı günü ise yarım gün idari izinli sayılacağı hatırlatıldı. Ancak memur maaşlarının, bayram öncesinde değil, her ay olduğu gibi 15’inde hesaplara yatırılacağı vurgulandı.

Bu açıklama, milyonlarca memurun bayram öncesi maaş beklentisini karşılamazken, kamu çalışanlarını hayal kırıklığına uğrattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN