Bayramda fırsatçılık yapan otobüs firmalarına ceza yağdı

Bayramda fırsatçılık yapan otobüs firmalarına ceza yağdı

Ramazan Bayramı tatilinde şehirlerarası otobüs seyahatlerinde yoğunluklar yaşandı. Fahiş fiyattan bilet sattığı tespit edilen firmalara ise ceza yağdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu “Bayram tatilinde 2.8 milyon kişi şehirlerarası otobüslerle seyahat etti. Fahiş fiyattan bilet satan firmalara 5 milyon 321 bin lira idari para cezası uygulandı” dedi.

Fahiş fiyatlara yönelik sıkı denetimler devam ediyor. 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde sıkça tercih edilen şehirlerarası otobüs firmalarının ücret tarifeleri de denetlendi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, fahiş fiyatlarla bilet satışının engellenmesi ve korsan taşımacılığın önüne geçilmesi amacıyla 4 bin 810 otobüsün denetlendiğini belirtti. Yapılan denetimlerde otobüs işletmecilerine 5 milyon 321 bin 223 lira idari para cezası uygulandığını bildirdi.

Uraloğlu, otobüs biletlerinin fahiş fiyattan satılmasını önlemek için denetimlerin büyük bir titizlikle yürütüldüğünün altını çizerek, Bakanlığa bildirilen ücret tarifelerine uymayan işletmecilerin tek tek incelenip, gerekli idari para cezalarının uygulandığına dikkati çekti. Uraloğlu, bayram tatillerinde şehirlerarası otobüs seyahatlerinde büyük yoğunluklar yaşandığını ifade ederek, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili sebebiyle yollarda ve yolcu taşımacılığında tedbirler aldıklarını, denetimler yaptıklarını söyledi.

Ekiplerin sahada 7 gün 24 saat denetimleri gerçekleştirdiklerini belirten Uraloğlu, “Vatandaşlarımızın huzurlu, rahat ve güvenli bir şekilde yolculuklarını tamamlayabilmeleri için yurt genelinde otobüs denetimlerimizi etkin bir şekilde gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu, 5 ve 14 Nisan arası 80 bin 195 otobüs seferi gerçekleştirildiğini ve bu seferlerde 2 milyon 759 bin 818 yolcu taşındığı bilgisini de paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN