Bebeğini kaybeden anne, doktoru şikayet etti! 'Yatışım yapılsaydı bebeğim şu an kucağımdaydı'

Bebeğini kaybeden anne, doktoru şikayet etti! 'Yatışım yapılsaydı bebeğim şu an kucağımdaydı'

8 aylık hamile kadın, bebeğini karnında kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyor. 26 yaşındaki kadın, düzenli kontrollerini yapan doktorun, tansiyonu yüksek olmasına rağmen yatışını yapmadığı ve ihmalleri olduğu iddiasıyla şikayetçi oldu. İşte detaylar...

Amasya'da yaşayan Betül Aykaç (26), ilk hamileliğinde büyük bir acıyla sarsıldı. 8 aylık bebeğini anne karnında kaybeden Betül Aykaç, durumdan doktorunu sorumlu tutarak şikayetçi oldu.

Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi S. K. tarafından düzenli olarak takip edilen Betül Aykaç'ın son kontrolünde iddiaya göre önemli ihmaller yaşandı.

YÜKSEK TANSİYONA RAĞMEN YATIŞ YAPILMADIĞI İDDİASI

Medyatava'da yer alan habere göre, Betül Aykaç'ın 20 Haziran 2025 tarihinde yapılan son kontrolünde tansiyon değerlerinin yüksek çıktığı belirtildi.

Ancak iddialara göre, yüksek tansiyona rağmen Betül Aykaç'ın hastaneye yatışı sağlanmadı. Bunun yerine kendisine şeker yüklemesi için dört gün sonraya randevu verildi.

Durumdan şüphelenen genç anne, bir başka sağlık kuruluşuna başvurdu.

ÖZEL HASTANEDE KAHREDEN GERÇEK: BEBEĞİN KALBİ DURMUŞ

Kontrol sonrası özel bir hastaneye giden Betül Aykaç, burada yapılan muayenede hayatının şokunu yaşadı.

Bebeğinin anne karnında yaşamını yitirdiği belirlenen Betül Aykaç, büyük bir yıkımla tekrar Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne döndü.

Burada bebeğini normal doğumla ölü olarak dünyaya getirdi. Bu durum, ailenin acısını katlarken, olayda bir ihmal olup olmadığı sorusunu da beraberinde getirdi.

Betül Aykaç'ın eşi Fırat Aykaç, yaşanan bu trajik olayın ardından vakit kaybetmeden harekete geçti.

Aynı gün polis merkezine giderek, ihmali olduğunu düşündüğü doktor hakkında şikayetçi oldu. Yapılan şikayet üzerine, olayla ilgili hem adli hem de idari soruşturma başlatıldı.

bebegini-kaybeden-anne-doktordan-sikayetci-oldu-1

"TANSİYONUM YÜKSEKTİ, YATIŞ YAPILMIŞ OLSAYDI BEBEĞİM YAŞIYOR OLURDU"

Betül Aykaç, yaşadığı süreci ve duygularını şu sözlerle ifade etti:

"Son kontrolümde doktor, bebeğimin 26 haftalık olduğunu söyledi. Bana 'Betül, 26 haftalıksın inanmazsan dayıya sor' şeklinde kendince esprili bir cevap verdi.

Aynı gün tansiyonumun yüksek çıktığını hemşire doktora iletti ancak yatışım yapılmadı, sadece şeker yüklemesi için randevu verildi."

Betül Aykaç, devam eden süreçte kendi takiplerine göre bebeğinin aslında 31-32 haftalık olması gerektiğini belirtti.

Bu durumun kafasını karıştırdığını ve şüphe duyduğunu dile getiren Betül Aykaç, bu nedenle özel hastaneye gitme kararı aldığını aktardı.

Özel hastanede bebeğinin 32 haftalık olduğu bilgisini aldığını ve yapılan ayrıntılı ultrasonda kalp atışlarının durduğunu öğrendiğinde büyük bir şok yaşadığını söyledi.

"BANA YATIŞ VERİLSEYDİ, BEBEĞİM ŞU ANDA KUCAĞIMDA OLURDU"

Betül Aykaç, "Tekrar Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittim. Tansiyonumun ve değerlerimin çok yüksek olduğunu bana neden yatış yapılmadığını sorguluyorum. Eğer ki tansiyonum yüksek çıktığında o zaman bana yatış yapmış olsaydılar bebeğim şu anda kucağımda olurdu ve elim bomboş kalmazdı" sözleriyle yaşadığı acıyı ve sitemini dile getirdi.

Betül Aykaç, bu olayda sorumluluğu olan herkes hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını talep ettiğini belirtti. Hastane yönetiminden ise konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN