Belediye 500 bin yerli fide dağıtıyor! Hepsi atalık tohum fidesi: Duyan oraya akın etti

Belediye 500 bin yerli fide dağıtıyor! Hepsi atalık tohum fidesi: Duyan oraya akın etti

O ilçede bir belediye, 500 bin yerli fideyi vatandaşlara dağıtıyor! Hepsi de atalık tohum fidesi! Duyan oraya akın etti...

Bornova Belediyesi, tarımsal üretimi desteklemek ve atalık tohumların yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla kendi yerel tohum bahçesinde yetiştirdiği 500 bin fidanın dağıtımına başladı. Merkez Pazaryeri'nde düzenlenen dağıtım töreninde, ilk etapta 100 bin fidan dağıtıldı.

İLK 100 BİNİ VATANDAŞLARA TESLİM EDİLDİ

Bornova Belediyesi, atalık tohumları gelecek nesillere aktarmak adına önemli çalışmalar yürütüyor. Kayadibi Mahallesi'nde oluşturulan Yerel Tohum Bahçesi'nde, iki çeşit domates, dört çeşit biber ve patlıcan olmak üzere toplam 500 bin fidan yetiştirilerek dağıtılmak üzere hazırlandı. Bu fidelerin ilk 100 bini, Bornovalılara Merkez Pazaryeri'nin üst katında dağıtıldı. Dağıtımın düzenli ve kontrollü bir şekilde gerçekleşmesi için fidan almak isteyen Bornovalılar öncelikle kayıt yaptırdılar ve sıra numaraları ile fidanlar teslim edildi.

fide.webp

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Bornova'nın tarımsal zenginliğine katkı sağlayan tüm ürünlerin tanıtılması ve yaygınlaştırılması için çalışacaklarını belirterek, "Atalık tohumlarımızın yaygınlaştırılması son derece temel bir meselemiz. Atalık tohumlarımızı gelecek nesillere bırakacağımız önemli değerlerimiz olarak görüyoruz. Dağıttığımız fideleri alarak bulabildikleri her bir toprak parçasında bunları yetiştiren ve yeni tohumların var olmasına katkıda bulunan her Bornovalıyla ortak bir mücadele yürütüyoruz" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN