Belediye çalışanının diploması sahte çıktı: Kendine çifte maaş ödemiş

Belediye çalışanının diploması sahte çıktı: Kendine çifte maaş ödemiş

Antalya Konyaaltı Belediyesi'ne bağlı şirkette çalışan Çiğdem B.'nin sahte üniversite diploması kullanarak işe girdiği ve daha sonra hem yüksek maaş aldığı hem de kendisine birden fazla maaş ödemesi yapıldığı tespit edildi. Çiğdem B.'nin bu süreçte toplamda 567 bin TL'yi zimmetine geçirdiği ortaya çıktı. Hakkında 'Dolandırıcılık' ve 'Güveni kötüye kullanma' suçlarından dava açıldı.

Konyaaltı Belediyesi'ne bağlı Konyaaltı Temizlik İnşaat Organizasyon Ticaret ve Sanayi A.Ş.'de görevli olan büro personeli Çiğdem B.'nin, maaş ödemeleri üzerinde yasa dışı bir düzen kurduğu tespit edildi.

9257133.jpgÇiğdem B.

DİPLOMASI SAHTE ÇIKTI KENDİNE FAZLADAN MAAŞ YAZDI

Çiğdem B.'nin, kendi hesabına birden fazla maaş ödemesi yaptığı, bu süreçte ise üniversite diplomasının sahte olduğu belirlendi. İddianameye yansıyan bilgilere göre, yapılan incelemede Çiğdem B.'nin lisans diplomasının aslında sahte olduğu ortaya çıktı. Ayrıca, bilirkişi raporunda, Çiğdem B.'nin maaş farkı ve çifte maaşla toplamda 567 bin TL'yi üzerine geçirdiği belirtildi.

17 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Çiğdem B.'nin kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık, kamu kurum ve kuruluşlarını araç olarak kullanarak dolandırıcılık ve hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma suçlarından 17 yıla kadar hapis cezası istendiği aktarıldı.

135 İŞLEMLE FAZLADAN MAAŞLAR ALMIŞ

İddianamede ayrıca, Çiğdem B.'nin işe başvuru evrakları arasında bulunan lisans diplomasının araştırılması sonucunda, adı geçen üniversiteden mezun olmadığının tespit edildiği vurgulandı. Şüphelinin, aslında ilkokul mezunu olmasına rağmen, lisans mezunu gibi maaş aldığı ve 2020-2022 yılları arasında 135 işlemle fazladan maaşlar aldığı kaydedildi.

İddianamede yer alan ifadelerde, Çiğdem B.'nin savunmasında, işe giriş döneminde ortaokul mezunu olduğunu belirttiği ve diploma suretinin avukatı tarafından kendisine verildiğini ileri sürdüğü aktarıldı. Ayrıca, iş yerinde maaş ödemeleri konusunda talimatın Belediye Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda şirket yetkilisi olan T.E. tarafından verildiğini iddia ettiği belirtildi.

Olayın detaylarına göre, Çiğdem B.'nin işlemlerinin yasal olmayan bir düzen içerisinde gerçekleştirildiği ve bu süreçte kamu zararının oluştuğu ifade edildi. Olayla ilgili olarak soruşturma devam ederken, hukuki süreçteki gelişmeler yakından takip edilmekte.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN