Belediye çalışanlarının maaşına yüzde 120 zam! En düşük maaş 33 bin TL olacak… Bu belediye resmen hayalleri gerçekleştirdi

Belediye çalışanlarının maaşına yüzde 120 zam! En düşük maaş 33 bin TL olacak… Bu belediye resmen hayalleri gerçekleştirdi

Ocak ayına az bir zaman kala hem emekli maaşına hem memur maaşına hem de asgari ücrete gelecek olan zamlar büyük merakla beklenmeye başladı. Bu kapsamda bazı belediyelerden zam haberleri gelirken o belediye çalışanlarının maaşına %120 zam yaptı. Bu zamla beraber belediyedeki en düşük maaş 33 bin lira oldu.

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde, belediye ile Hak-İş’e bağlı olan Hizmet-İş arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Bu sözleşme kapsamında kadrolu belediye çalışanlarının maaşlarına %120 zam yapıldı. Yapılan bu zam resmen belediye işçilerinin hayalini gerçekleştirdi.

1-012.jpg

EN DÜŞÜK MAAŞ 33 BİN LİRA

Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz ile Hak-İş Konfederasyonu İl Başkanı Hizmeti Sendikası Şube Başkanı Nihat Şimşek, Şarkışla Belediyesinde gerçekleştirilen törende söz konusu sözleşmeyi imzaladı. Oğuz, sözleşmenin her iki taraf içinde hayırlı olmasını dileyerek, "88 işçimizi kapsayan sözleşmemizi imzalamış durumdayız. 10 yıllık belediye başkanlığım sürecinde çalışanlarımızı nasıl koruduysak bu sözleşmemizde de aynı şekilde koruduk. Bugüne kadar çalışanlarımız alacaklarını günü gününe tahsil etti. İnşallah bundan sonra da günü gününe tahsil edecekler" dedi.

yeni-proje-17.jpg

6 AY SONRA TEKRAR ZAM

Yapılan zamma ilişkin açıklamalarda bulunan Oğuz, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Yapılan sözleşme neticesinde 15 bin 500 lira olan 2 çocuklu bir ailenin reisinin alacağı ücret, yüzde 120 artışla 33 bin liraya denk geliyor. Bu rakam, 6 aylık süreyi kapsamakta, ikinci altı ayda ve 2025'te memurlara uygulanacak zam ne kadar ise bu, işçilerimizin maaşına yansıtılacak. Buradaki amacımız enflasyona çalışanımızı ezdirmemek. Çalışanımızı mutlu ederek onları motive etmek. Çünkü arkadaşlarımız aldıkları paranın her kuruşunu hak ediyor. Bugüne kadar hak ettikleri ücret ne ise hep onu hedefledik. Sözleşmemiz hayırlı olsun."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN