Beril Dedeoğlu kimdir? İşte Beril Dedeoğlu'nun biyografisi yaşı ve mesleği...

Beril Dedeoğlu kimdir? İşte Beril Dedeoğlu'nun biyografisi yaşı ve mesleği...

Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Beril Dedeoğlu kimdir? Beril Dedeoğlu nerede okudu ne iş yapıyordu? Hatice Beril Dedeoğlu'nun biyografisi yaşı ve mesleği ile ilgili detaylar haberimizde. Türkiye'de uluslararası ilişkiler alanında önemli akademisyenler arasında olan, bir dönem AB Bakanlığı da yapmış Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, baloncuk yırtılmasına bağlı beyin kanaması tanısıyla tedavi altına alınmıştı. İşte Beril Dedeoğlu'nun yaşamı ile ilgili her şey...

Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyesi Beril Dedeoğlu kimdir? Dedeoğlu, baloncuk yırtılmasına bağlı beyin kanaması nedeniye bir süredir tedavi görüyordu. Akademisyen ve araştırmacı Prof. Dr. Beril Dedeoğlu'nun hayatını yaşı ve mesleği ile ilgili detayları haberimizde bulabilirsiniz. Türkiye'de uluslararası ilişkiler alanında çok önemli çalışmaları olan Prof. Dr. Beril Dedeoğlu hayatınında pek çok başarıya imza atmıştır. Çok sayıda bilimsel makalesi bulunan ve son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyesi olan Dedeoğlu bir dönem bakanlık da yapmıştı. İşte  Beril Dedeoğlu'nun hayatı hakkındaki ayrıntılar...

19-03/13/beril-dedeoglu.jpg


BERİL DEDEOĞLU KİMDİR? 

Türk akademisyen, yazar ve siyasetçi Beril Dedeoğlu tam adı ile Hatice Beril Dedeoğlu, 1961 yılında Ankara’da dünyaya geldi. 22 Eylül 2015-24 Kasım 2015 tarihleri arasında, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki geçici seçim hükümetinde Avrupa Birliği Bakanı olarak görev aldı. Ayrıca, geçici bakanlar kurulunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan ile birlikte iki kadın bakandan birisi oldu. Avrupa Birliği Bakanı olarak, aynı zamanda Avrupa Birliği üyelik müzakerilerinde Türkiye'yi başmüzakereci olarak temsil etti.

Doktora; İstanbul Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü; 1988-1993

Doçent Unvanı, 1999 Yılı

Profesör Unvanı, 2005 Yılı

Üniversitelerde ve kamu kurumlarında aldığı akademik ve idari görevler

Galatasaray Üniversitesi, Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürlüğü; 1998-2002

Galatasaray Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanlığı; 2000-2002

Galatasaray Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanlığı; 2004-2015

Yüksek Öğretim Kurulu Üyesi ; 2011-Devam

T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı; 2015

Başlıca 5 eseri (kitap)

Adım Adım Avrupa Birliği, 1996.

Uluslararası Güvenlik ve Strateji, 2003.

Dünden Bugüne Avrupa Birliği, (der), 2003.

L'Europe Puissance et la Turquie, (Der.) Beril Dedeoğlu ve Füsun Türkmen, 2006.

Uluslararası İlişkilerde Özel bir Alan: Bölgesel Bütünleşme, 2015.

19-03/13/baloncuk-yirtilmasi-nedir.jpg

ANEVRİZMA (BALONCUK YIRTILMASI) NEDİR?

Halk arasında baloncuk olarak bilinen anevrizma; şiddetli baş ağrısı, çift görme veya göz kapağı düşüklüğü gibi belirtilerle ortaya çıkıyor. Genellikle hiç belirti vermeden ilerleyen bu balon patladığı zaman beyin kanamasına neden olarak felç, koma hatta ölümle bile sonuçlanabiliyor. Beyindeki bu bombaya erken müdahale etmek ise hayat kurtarıyor. Gazete Habertürk'ten Ceyda Erenoğlu'nun haberine göre; Girişimsel Radyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Mert Köroğlu, anevrizmalar, sorunla ilgili alınması gereken önlem ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

TANSİYONUNUZU KONTROL ALTINDA TUTUN

Beyin zarları arasında oluşan kanamanın en sık rastlanan nedeni olan anevrizma, halk arasında ‘baloncuk’ olarak da biliniyor. Kan basıncına dayanıklı olan damar duvarlarının çeşitli nedenlerle zayıflaması, üzüm tanesine benzer şekilde çıkıntı yaparak anevrizma oluşumuna zemin hazırlıyor. Anevrizmanın tam olarak
neden kaynaklandığı bilinmemekle birlikte damar duvarındaki doğumsal bozukluklar ve yüksek tansiyon sorunun oluşumunda çok önemli rol oynuyor. Baloncuk doğuştan olabileceği gibi daha sonradan yaşanan travma, tümör veya enfeksiyon gibi nedenlere bağlı olarak da gelişebiliyor.

ANEVRİZMA BİRDEN FAZLA SAYIDA OLABİLİR

Anevrizma büyüdükçe damar daha ince ve zayıf hale geliyor. Genellikle tepe noktasından yırtılan ve kanamaya neden olan anevrizmaların birçoğu 6 mm. çapına ulaşana kadar patlamıyor. Buna rağmen beyin kanaması geçiren hastalarda yapılan araştırmalarda 5 mm ve daha küçük anevrizmaların da kanadığı görülüyor. Toplumda anevrizmaya bağlı beyin kanaması 100 binde 6-12 sıklığında görülürken, 4 hastadan 1’i 24 saat içinde yaşamını yitirebiliyor. Anevrizmaya bağlı beyin kanaması geçiren hastaların yaklaşık yüzde 20’sinde birden fazla anevrizma saptandığı belirtiliyor.

ANEVRİZMA BELİRTİLERİ NELERDİR?

Anevrizmanın en sık görülen belirtisinin stres, migren ya da sinüzite bağlı yaşananlardan farklı olarak ortaya çıkan ani ve çok şiddetli baş ağrıları olduğu belirtiliyor. Baş ağrısının dışında

* Görme sinirine ait felçler

* Göz kapağında düşme

* Çift görme ve sonradan gelişen şaşılık

* Geçici uyuşmalar

* Yutma bozuklukları da bu sorunun bilinen belirtileri arasında yer alıyor.

KABIZLIK VE HAPŞIRMAYA DİKKAT

Daha önce yaşanmamış tarzda şiddetli ve 1 dakika gibi kısa sürede en yüksek şiddetine ulaşan baş ağrısı patlayan anevrizmanın habercisi olabiliyor. Özellikle yüksek efor isteyen spor, ağır yük kaldırma ve cinsel aktivite sonrası ortaya çıkan baş ağrılarının dikkate alınması gerekiyor. Kabızlık, ıkınma, hatta hapşırma bile kafa içi basıncı artırarak anevrizmanın patlamasına neden olabiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN