Besicilere büyük destek! Devlet yardım elini uzattı, inek hibe edildi

Besicilere büyük destek! Devlet yardım elini uzattı, inek hibe edildi

Devlet yardım elini uzattı! Kahramanmaraş'da meydana gelen depremde ahırı yıkılan besiciye destek! Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 5 inek hibe edildi...

Bahçe ilçesi Aşağı Karderesi köyünde uzun yıllardır besicilikle uğraşan 58 yaşındaki Ali Yüksel, geçtiğimiz yıl yaşanan depremlerin ardından büyük zararlarla karşılaştı. Depremlerde iki evi ve ahırı yıkılan Yüksel, aynı zamanda ahırında bulunan 13 ineğin de 5'inin hayatını kaybetmesiyle büyük bir kayıp yaşadı. Ancak, bu zorlu süreçte devletin ve çevresindeki destekçilerin yardımlarıyla ayakta kalmayı başardı.

ENKAZ ALTINDA TELEF OLAN İNEKLERİNİN YERİNE 5 İNEK HİBE EDİLDİ

Yaşadığı zararları dile getiren Yüksel, "İki evimiz vardı burada, ikisi de yıkıldı. Ahırımız yıkıldı. Ahırımızda 13 hayvan vardı. 5'i enkazın altında kaldı ve öldü." şeklinde konuştu. Ancak, umutsuzluğa kapılmadan harekete geçen Yüksel, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne başvurarak durumunu aktardı. Müdürlük tarafından yapılan inceleme sonucunda Yüksel'e Holstein cinsi 5 gebe inek hibe edildi.

Yüksel, hibe edilen ineklerden oldukça memnun olduğunu belirterek, "Gelen hayvanlar çok güzel. Yani benim ölen hayvanlarımdan bile daha kaliteli, daha cüsseli, daha verimli." ifadelerini kullandı. Ayrıca, bu ineklerin gebe olduğunu ve yaklaşık olarak 1,5-2 ay içerisinde yavrulamalarının beklendiğini dile getirdi. Böylece, hayvan sayısının artacağını ve geçimlerini sağlamak adına yeni bir umut ışığı doğduğunu belirtti.

Yüksel, devletin ve destekçilerin kendilerine sağladığı bu yardımlarla ayakta kalmayı başardıklarını ve bu yardımların kendileri için büyük bir önem taşıdığını vurguladı. Son olarak, "Devletimizden, büyüklerimizden Allah razı olsun." diyerek desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN