Beterin beteri yolda! El-Nino'dan bitti diye sevinmeyin...Eyyam-ı Bahur Türkiye'ye giriş yaptı

Beterin beteri yolda! El-Nino'dan bitti diye sevinmeyin...Eyyam-ı Bahur Türkiye'ye giriş yaptı

Türkiye son zamanlarda aşırı sıcak havalarla mücadele ederken bu kez daha beteri ile karşı karşıya. El Nino bitti derken şimdi de Eyyam-ı Bahur başladı. İşte konuya ilişkin detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Şubat ayında olmamıza rağmen hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Öyle ki bu kış ülke genelinde yalnızca yüksek kesimlerde kar yağışı meydana geldi. Özellikle de ülkenin batısı sadece şubat ayının ilk haftasında soğuk havaları yaşadı. Son haftalarda ise sıcaklıklar her geçen gün artmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde olduğu öğrenildi.

hava-kapak.jpg

AFRİKA’DAN TÜRKİYE’YE GİRİŞ YAPTI

Sosyal medya aracılığı ile sık sık hava durumuna ilişkin bilgilendirme paylaşımlarında bulunan “Hava Forum” sayfası yaptığı yeni paylaşımda Afrika’dan gelen ılık hava dalgasına ilişkin bilgi verdi. Hava Forum, şu ifadeleri kullandı:

“Afrika ılık hava dalgası Türkiye'ye giriş yaptı. Kendisine hoş geldin diyoruz. Bol güneş var. Herkese mutlu hafta sonları dileriz. Bu arada sonraki hafta sonu Balkanlar müdahalesi ile tekrar sonbahar/kış modunda havalar devreye girebilir...”

sicak2.jpg

Normalde Temmuz ve Ağustos aylarında etki göstermesi beklenen Eyyam-ı Bahur, bu sene Türkiye’ye erken bir giriş yaptı. Çöl sıcakları ya da Afrika sıcakları denilen bu hava olayının Balkanlar’dan gelmesi beklenen hava dalgasıyla etkisini kaydetmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN