Etyen Mahçupyan: MHP AK Parti'ye 'Anayasayı bizim taslağa bakıp yap' dedi

Bi' Karar Ver programına, haftanın birinci günü, yazar Etyen Mahçupyan konuk oldu. Devlet Bahçeli'nin yeni Anayasa teklifi hakkında Mahçupyan şöyle konuştu: Cumhurbaşkanlığı sistemini kim düşünüp Bahçeli'ye teklif ettirdiyse, aynı insanların bunu bir şekilde kotardığını düşünüyorum. Bunu AK Parti'den önce yapıyorlar. AK Parti'nin önüne çizgi çekiyorlar. Yapacaksan buna uygun yap deyip, bir referans koyuyorlar. İktidarda AK Parti değil, başka bir koalisyon var.

DEMET İLCE KARAR

Bi'Karar Ver'e yazar Etyen Mahçupyan konuk oldu. Devlet Bahçeli'nin yeni Anayasa teklifi ile ilgili önemli çıkarımlarda bulunan Mahçupyan, 'derin devlet' tartışmasını ele aldı.

"MHP AK PARTİ'YE 'ANAYASAYI BİZİM TASLAĞA BAKIP YAP' DEDİ"

Bahçeli'nin yeni Anayasa teklifini ele alan Mahçupyan, şöyle konuştu:

"Cumhur İttifakı diye birbirine çok yakın çalışan iki parti var. Sürekli birbirini kollayan iki parti bu. Biri yanlış yaptığı zaman, diğeri onun yanlışını sürekli kapatıyor. Böyle bir durumda MHP Anayasa hazırlayacak da AK Parti bunun farkında olmayacak mı? Ama AK Parti çok şaşırdı buna, farkında bile değillermiş. Bu, hafta sonu oturup yazılacak bir şey değil. 100 madde yazıldı, ilk yazdıklarında belki 130'du. Ben bunu MHP'nin dışarıdan destekli olarak üretmiş olduğunu düşünüyorum."

Yeni Anayasa teklifinden iktidarın haberdar olduğu mesajını veren Mahçupyan, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanlığı sistemini kim düşünüp Bahçeli'ye teklif ettirdiyse, aynı insanların bunu bir şekilde kotardığını düşünüyorum. Bunu AK Parti'den önce yapıyorlar. AK Parti'nin önüne çizgi çekiyorlar. Yapacaksan bunu uygun yap deyip, bir referans koyuyorlar. İktidarda AK Parti değil, başka bir koalisyon var. Bu koalisyon dizginleri elden kaçırma niyetinde değil."

DERİN DEVLET HALA DERİN Mİ?

Mahçupyan, Sedat Peker'in açıklamalarının 'derin devlet' kavramını yeniden inşa edip etmediğine yönelik, "Bilgi tekelini devletin eline verirseniz ve şeffaflığı da ortadan kaldırırsanız, derin devletin mafyatik tarafına hevesli, çok kişi olacaktır. Derin devlete şaşırmak çok normal değil. Burada insanlar, şebekeler yok olmuyor, uzun soluklu hareketler bunlar. Ortada para dönüyorsa ille de Ahmet, Mehmet, fark etmiyor. Biri gidip diğeri geliyor. Bu imkan, zaten suç örgütlerini davet ediyor" diye konuştu.

"TÜRKİYE ÖNÜMÜZDEKİ 40-50 SENEYİ GÖTÜREMEZ"

"Bu haliyle Türkiye önümüzdeki 40-50 seneyi götüremez. Muhalefetin sadece seçimleri kazanmak değil daha geniş bir vizyonu da çalışıyor olması lazım" diyen Mahçupyan, üçüncü bir ittifakın kurulup kurulmayacağı tartışmalarına da değindi:

"Amaç ne?' diye sormak lazım. Bu ittifakın gitmesi, bir ara dönem sonunda parlamenter sisteme geçip, yeni bir başlangıç yapmak ise önümüzdeki dönemi bir miktar apolitik hale getirmiş oluyoruz. Her bir parti için kolay cevaplandırılamayacak sorular ürettiğini düşünüyorum. CHP başı çekmezse bunun kabullenilmesi ne kadar kolay olur diye bakıyorum" dedi ve ekledi:

"Millet İttifakı'nın böyle ortaya çıkması, Cumhur İttifakı'nı konsolide edebilir. O zaman da Cumhur İttifakı'na DEVA ve Gelecek'ten gelen oylar da durabilir."

Yeni kurulan Gelecek ve DEVA Partisi'nin, AK Parti'den çıkmalarını olumlu bir durum olarak nitelendiren Mahçupyan, “Daha akıllı, cesur, ahlaklı insanlar bunlar. Keşke bu partiler kendilerini farklılaştırma şansını kullanıp 'Biz buradayız, gidici değiliz' mesajını verebilseler" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN