Bilecik yine CHP'de: Melek Mızrak Subaşı yüzde 49.16'yla kazandı

Bilecik yine CHP'de: Melek Mızrak Subaşı yüzde 49.16'yla kazandı

CHP Bilecik Belediye Başkan Adayı Melek Mızrak Subaşı resmi olmayan sonuçlara göre sandıkta galip geldi. Subaşı 17 bin 424 oy alırken, AK Parti Adayı Mustafa Yaman ise12 bin 375 oy aldı.

Türkiye, bugün demokrasi şöleni yaşarken Bilecik'te yapılan yerel seçimlerin kesin olmayan sonuçlarına göre, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adayı Melek Mızrak Subaşı, Bilecik Belediye Başkanlığına seçildi.

RESMİ OLMAYAN SONUÇLARA GÖRE 15 BİN 800 OY ALDI

Kesin olmayan sonuçlara göre, Subaşı 17 bin 424 oy alırken, AK Parti Adayı Mustafa Yaman ise 12 bin 375 oy aldı. Açılan sandık oranı yüzde 99.29 olarak gerçekleşti. Subaşı yüzde 49.13 oy oranı ile seçimi kazanırken, Mustafa Yaman ise 34.89'da kaldı.

ekran-goruntusu-2024-03-31-230511.jpg

SEÇİM SONUÇLARINI AA'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

MELEK MIZRAK SUBAŞI KİMDİR?

Melek Mızrak Subaşı, 4 Ocak 1988 tarihinde Bulgaristan'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Edebali İlköğretim Okulu'nda tamamladıktan sonra, lise eğitimini Bilecik Anadolu Lisesi'nde aldı. Ardından, Bulgaristan Sofya Yüksek İnşaat Mimarlık ve Jeoloji Üniversitesi'nde mimarlık üzerine lisansını tamamladı ve aynı üniversitede tezli yüksek lisansını gerçekleştirdi.

SEÇİM SONUÇLARINI ANKA'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

Subaşı, 31 Mart 2019'daki yerel seçimlerin ardından Bilecik Belediye Başkan Yardımcılığı görevine başladı ve bir süre sonra Bilecik Belediyesi Başkan Vekilliği görevini üstlendi. Evli olan Subaşı, bir çocuk annesidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN