BİM, ŞOK, Migros, CarrefourSA… Bu ürünlere hiçbir markette yer yok! Hepsi raflardan kaldırıldı

BİM, ŞOK, Migros, CarrefourSA… Bu ürünlere hiçbir markette yer yok! Hepsi raflardan kaldırıldı

BİM, A101, Migros, CarrefourSA ve daha birçok zincir markette artık o ürünleri görmek imkansız olacak. Market market dolaşsanız da o ürünleri bulamayacaksınız. Hepsi raflardan bir bir kaldırıldı. İşte tüm detaylar…

Tarım ve Orman Bakanlığı tüketicileri yanıltıcı etkilerle mücadele kapsamında yeni düzenlemeler getirmeye devam ediyor. İçerikleri gerçeğe yansıtmayan ve tüketiciyi yanıltabilecek ürünlere karşı önlemler alırken o ürünlerin artık market raflarında yer almayacağı belirtildi. İşte tüm detaylar…

ÜRÜNLER RAFLARDAN KALDIRILIYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı tüketicileri yanıltıcı etiketlerle mücadele kapsamında yeni düzenlemeleri hayata geçirdi. Gerçeği yansıtma ama tüketicileri yanıltabilecek ifadelere karşı önlem alınırken yasaklanan ürünlerde tek tek açıklandı.

market-alisveris-1.jpg

A101, Bim, ŞOK, Migros ve daha birçok zincir markette satışı yasaklanacak ürünler açıklanırken hangileri olduğu da merak ediliyor. İçeriği gerçekte bulunmayan ancak mış gibi ifadelerle satılan ürünler tüketiciyi aldatıcı olması nedeniyle raflardan kaldırıldı.

Ambalajlardaki açıklayıcı ifadelerin gerçeği yansıtmaması adına alınan bu önlemler tüketiciyi de ilgilendiriyor. Düzenleme ile birlikte tüketicilerin bilinçsiz tercihler yapması teşvik edilirken gıda güvenliğini sağlamakta en önemli etken oluyor. Doğru ve sağlıklı ürünlerin seçimini kolaylaştıracak bu uygulama ile birlikte gıda güvenliğinin artması amaçlanmaktadır.

İÇERİKLERLE UYUM SAĞLANACAK

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen düzenlemeler kapsamında tüketici korunurken adil bir ticaret ortamı da oluşturuluyor. Piyasadaki ürünlerin içerikleriyle uyumlu etiketlere sahip olması sağlanarak güvenilir bir alışveriş deneyimi sağlamaktadır.

urun-icerik-kontrol.jpg

HANGİ ÜRÜNLER RAFLARDAN KALDIRILACAK?

Bakanlık tarafından yapılan açıklama doğrultusunda artık “Muz Aromalı Süt” ifadesinin “Muzlu Süt” olarak değiştirilmesine karar verildi. “Çilek Aromalı” gofretlere ise “Çilekli Gofret Aroması” ibaresi ile basılamayacak.

Margarin ambalajları üzerinde yer alan tereyağı keyfi ifadesi ise süt bulunmayan buzlu ürünlerin üzerinde yer alan dondurma lezzeti ifadesi de yasaklılar arasına yerleşti.

Limon suyu izlenime veren limon aromalı sosları ise 31 Aralık 2024 tarihinden itibaren yasak getirildi. Limon sosu, limonlu sos gibi isimlerle satılan ürünlerin tüketici yanılttığı gerekçesiyle Bu ürünlerin kaldırılmasına karar verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN