Binali Yıldırım'dan çiftçilere: Ekin kardeşim, ekebildiğiniz kadar ekin

Binali Yıldırım'dan çiftçilere: Ekin kardeşim, ekebildiğiniz kadar ekin

Tekirdağ'da konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, mazato gelen art arda zamlar sonrasında tarlasını ekemeyecek hale gelen çiftçiye seslendi: Ekin kardeşim, ekebildiğiniz kadar ekin. Maliyetler yüksek, mazot yüksek, gübre yüksek, diğer girdiler yüksek nasıl ekelim diye düşünüyorsunuz, düşünmeyin. Devletiniz yanınızda.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, ilk olarak İş Dünyası ve Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması'na katıldı.

Burada konuşan Yıldırım, Türkiye'nin parmakla gösterilecek ülkeler arasına gireceğini belirterek, "Hedefimiz dünyanın parmakla gösterilen ülkeler arasına Türkiye'yi sokmak. Buna çok yakınız. Çok geldiniz ama bir şeye ihtiyacımız var, çok uyanık olacağız. Birliğimizi, kardeşliğimizi, beraberliğimizi bozmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Bölücü terör örgütünü, FETÖ'cü terör örgütlerine müzaheret gösteren, onlara empati yapanlara asla geçit vermeyeceğiz. sözlerini kaydetti.

'EKİN KARDEŞİM EKEBİLDİĞİNİZ KADAR'

Konuşmasında tarıma da değinen Yıldırım, akaryakıta gelen art arda zamlar nedeniyle tarlasını ekemeyecek hale gelen çiftçilere de seslendi:

"Tarımla uğraşıyorsunuz, tarımda da verim artışı teknolojiyi kullanmak birinci önceliğimiz olmalı. Ekin kardeşim, ekebildiğiniz kadar ekin. Maliyetler yüksek, mazot yüksek, gübre yüksek, diğer girdiler yüksek nasıl ekelim diye düşünüyorsunuz, düşünmeyin. Devletiniz yanınızda. Bunların hepsini takip ediyor ve nerede ne zaman desteğe ihtiyacınız varsa o zamanda gereğini yapılacak, tereddüde düşmeyin.

SONUNA KADAR EKELİM

Türkiye tarımla, bu sene tarımda seferberlikle öne çıkacak. Çünkü küresel gıda problemi kapımızı çalıyor. Dünyanın tahıl ambarı Ukrayna, Rusya yok. Yüzde 60'ını üretiyor. Peki bu nasıl karşılanacak? Bizim bile bir kısım oradan aldığımız bazı ürünlerde bağımlılığımız var. Memleketimiz mümbit bir memleket. Kar yılı var, Elhamdülillah bu sene bereket de var, bolluk da var. Onun için bu seneyi iyi değerlendirelim, ekelim. Sonuna kadar ekelim, merak etmeyin, inşallah burada gerekli destekler veriliyor, inşallah daha fazlası verilecek. Maliyetler yükseldi, ben nasıl ekeyim diye düşünmeyin, Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz bunun üzerine çalışıyor, düşünüyor, siz yol kesmeden devam edin. Üretmeye devam edin. Bizi kurtaracak, kalkındıracak olan üretimdir. Üretimi ilaç gibi üretmeyeceğiz yani. Deliler gibi üreteceğiz ki sürümden kazanalım, maliyeti düşürelim ve dünyadaki rekabetimiz artsın."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (34)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
34 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN