Binlerce hacı adayına müjde! Hac kuralarının çekileceği tarih belli oldu: 85 bin kişiye kura çıkacak

Binlerce hacı adayına müjde! Hac kuralarının çekileceği tarih belli oldu: 85 bin kişiye kura çıkacak

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, önümüzdeki yıl ülkemizden Hac yolculuğu için 85 bin kişinin uğurlanacağını söyleyerek, kura çekimlerinin yapılacağı tarihi de belirtti. Peki, 2024 Hac kura çekimleri ne zaman başlayacak? İşte, o sorunun cevabı...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, katıldığı bir canlı yayında gündemi değerlendirerek merak edilen soruları yanıtladı.

KURA TARİHLERİ BELLİ OLDU

2024 Hac ziyareti için başvuruları hala kabul ettiklerini söyleyen Erbaş, "Müracaatlar bittikten bir müddet sonra ki öyle zannediyorum çok geciktirmeyeceğiz. Belki kasımın başlarında, belki ekimin sonlarında kura çekimi merasimimizi gerçekleştireceğiz." dedi.

Hac ziyareti yapmak için geçtiğimiz yıllarda başvuran kişi sayısının ortalama 2,5 milyon olduğunu belirten Erbaş, "Bu yıl ne kadar olacak ona bakacağız. Onlar içinden 85 bin kadar kardeşimize kura çıkacak" ifadelerini kullandı.

h-12-ic.jpg

KUR'AN-I KERİM'E YAPILAN SALDIRILARI LANETLEDİ

Kur'an-ı Kerim'i hedef alan saldırılara tepkisini dile getiren Erbaş, İslam dininde kutsal kitaplara hakaretin olmadığı söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"İslam karşıtlığı, İslam düşmanlığı hareketleriyle Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırıları her zaman olduğu gibi buradan da lanetliyorum. Bu kabul edilebilir değil bizim inancımızda. Hangi dine hangi inanca sahip olursa olsun insanlar onların kutsallarına hakaret etmek kutsallarına saldırmak kesinlikle yasaktır."

TRT DİNAYET ÇOCUK HAYATA GEÇİRİLDİ

Erbaş, TRT ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ortak iş birliği ile hayata geçirilen TRT Diyanet Çocuk kanalının önemine ise "TRT Diyanet Çocuk kanalında bizim değerlerimize uygun inancımıza uygun medeniyetimize uygun kültürümüze uygun çizgi filmlerle bundan sonra çocuklarımızı en güzel şekilde yetiştirmeye çalışacağız." sözleriyle değindi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN