Binlerce şeker hastasına yardım müjdesi! Başvurular başladı, yardım vakıfları büyük destek için düğmeye bastı

Binlerce şeker hastasına yardım müjdesi! Başvurular başladı, yardım vakıfları büyük destek için düğmeye bastı

Devlet tarafından sağlanan destek ödemeleri devam ederken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yeni açıklamalarıyla vatandaşların yüzünü güldürdü. Glikoz ölçüm cihazı yardım programı kapsamında detaylar tek tek açıklandı. İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar…

İhtiyaç sahibi ailelerin yardımına koşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı pek çok farklı kategoride yardım yapmaktadır. Yeni destek paketi hakkında açıklama yapan Bakan Yanık, Tip 1 diyabet teşhisi konan çocuklar için ‘Glikoz Ölçüm Cihazı Yardım Programı’ başlatıldığını duyurdu. Yapılan açıklamalar ile birlikte programdan kimlerin yararlanacağı ve nasıl başvuru yapılacağı konusu hakkındaki araştırmalar hız kazandı. İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar…


BAKAN YANIK TÜM DETAYLARI AÇIKLADI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardım kapsamında yer alan ailelerin çocuklarına glikoz ölçüm cihazı yardıma yapılacağını açıkladı. Glikoz ölçüm cihazı için başvuruda bulunacak olan kişilerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları üzerinden başvuru işlemlerini yapabileceği belirtirdi.

seker-olcum-cihazi-destek.jpg


GLİKOZ ÖLÇÜM CİHAZI DESTEK ÖDEMELERİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?


Bakanlık tarafından yapılan yeni açıklamalar kapsamında ihtiyaç sahibi olduğu kanıtlanan ailelerin Tip-1 diyabet tanısı konan çocuklarının destek kapsamında yer aldığı belirtildi. 3297 sayılı kanun kapsamında ihtiyaç sahipliği belgelenen vatandaşlar ailesinde yer alan diyabet hastası çocuklar için başvuruda bulunabilir. Konu hakkında önemli açıklamalarda bulunan Bakan Yanık sosyal medya hesabı üzerinden şu açıklamalarda bulundu:


”Tip-1 Diyabet tanısı almış çocuklarımıza yönelik “Glikoz Ölçüm Cihazı Yardım Programı”mıza başvurular devam ediyor. Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerimiz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza başvuru yapabilirler. ”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN