Binlerce sürücüye sevindiren haber geldi! Mahkeme kararıyla o cezalar iptal ediliyor

Binlerce sürücüye sevindiren haber geldi! Mahkeme kararıyla o cezalar iptal ediliyor

Binlerce sürücüyü sevindiren haber! O cezaları ödeyenlere müjde verildi! Mahkeme kararıyla o cezalar iptal ediliyor! Emsal kararın ayrıntıları...

İzmir Menemen Sulh Ceza Hakimliği, trafikte hız sınırını 3 kilometre aşan avukat Oğuzhan Bizkevelci'nin itirazını haklı buldu. Hakimlik, hız ölçen radar cihazlarında yüzde 2 hata payı olabileceğine karar verdi.

KARARI YARGIYA TAŞIDI

AKP'nin bu hafta Meclis'e sunması bekleniyor: 8. Yargı Paketi'nde neler olacak? - Medyascope

3 Ocak'ta Menemen Çevre Yolu'nda gerçekleşen olayda, avukat Oğuzhan Bizkevelci'ye 120 kilometre hız sınırı olan yolda 135 kilometre hızla gittiği için idari para cezası uygulanmıştı. Ancak Bizkevelci, bu kararı yargıya taşıdı ve kararın usul ve yasaya aykırı olduğunu belirterek iptal talebinde bulundu. Menemen Sulh Ceza Hakimliği, itirazı değerlendirirken hız sınırı aşımının radar cihazıyla tespit edildiğini kabul etti ancak hız sınırı aşımının tolerans sınırlarının 3 kilometre üzerinde olduğuna vurgu yaptı. Hakimlik, 'Hız İhlal Tespit Donanımları Muayene Yönetmeliği'ne göre hız tespit donanımlarına ilişkin maksimum izin verilebilir hata değerlerinin yüzde 2 olduğuna dikkat çekti.

MAHKEME PARA CEZASINI HUKUKA AYKIRI BULDU

2023 Yılının Trafik Cezaları Netleşti! | Ekonomi, Gündem

Hakimlik, somut olayda hız sınırının yüzde 10 toleransla 132 kilometre, yüzde 2 aşımla 135 kilometre olduğunu ancak trafik, yol, hava ve hata koşullarının etkisi birlikte değerlendirildiğinde itirazın haklı olduğuna hükmetti. Bu doğrultuda Menemen Sulh Ceza Hakimliği, idari para cezasının hukuka aykırı olduğuna kanaat getirerek kesin olarak kaldırılmasına karar verdi.

Avukat Oğuzhan Bizkevelci, kararı değerlendirirken bu kararın emsal nitelikte olduğunu ve hız ölçen cihazlarda yüzde 2 hata payının dikkate alınması gerektiğine hükmedildiğini belirtti. Bizkevelci, bu tür durumlarla karşılaşan diğer vatandaşların da haklarını arayabileceklerini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN