Bir hafta boyunca sürecek, fırtına geliyor

Bir hafta boyunca sürecek, fırtına geliyor

Meteoroloji uzmanlarından Türkiye için korkutan uyarı geldi. Dün İstanbul'da etkili olan sağanak yağışların ardından gözler güncel hava durumu raporlarına çevrildi. sorularını araştırırken meteorolojik kaynaklardan son dakika uyarısı geldi. Tarih verip uyardılar. İstanbul'a şiddetli kar yağışı geliyor! Bir hafta boyunca sürecek. Büyük fırtına geliyor!

Kasım ayı ile birlikte tüm yurt genelinde sağanak yağışlar etkisini göstermeye başladı. Gece yarısı İstanbul'da etkili olan gök gürültülü sağanak yağışlar sonrası gözler güncel hava durumu raporlarına çevrildi. Vatandaşlar 'Yağışlar devam edecek mi? İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SON DAKİKA OLARAK UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Güney Ege ile Bartın, Zonguldak, Bolu, Düzce, Antalya çevreleri ile Isparta'nın güney kesimleri ve Burdur'un güney ve doğusunun ile Adana'nın doğusu ve Osmaniye'nin batı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Muğla çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

hghgh-2023-11-05t115044-463.jpg

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın kuzey ve batısı ile Kıyı Ege’de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

TÜRKİYE İÇİN KORKUTAN UYARI: SOĞUK HAVA DALGASI GELİYOR

Meteoroloji uzmanlarından bir süredir kuraklık ile ilgili önemli uyarılar gelirken bu sefer yağış uyarısı yapıldı. Meteorolojik kaynaklara göre, önümüzdeki günlerde Türkiye'nin soğuk hava sistemine girmesi bekleniyor. Yapılan açıklamalara göre, El Nino etkisiyle 7-10 Kasım arasında çok ciddi bir soğuk hava kütlesi etkili olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN