Bir iş cinayeti daha! 15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Bir iş cinayeti daha! 15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Denetimsizlik, alınmayan önlemler, baskı ve güvencesiz çalışma koşulları sebebiyle iş cinayetleri önlenemiyor. Şanlıurfa'da inşaatta çalışan Abdullah Çevik (15)'in başına briket düştü. Çelik hayatını kaybederken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Feci olay, Şanlıurfa'nın Eyyübiye Mahallesi'nde meydana geldi. Yapımı devam eden bir inşaatta eleman olarak çalışan Abdullah Çevik, başına briket düşmesi sonucu yaralandı. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Abdullah Çevik, yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Öte yandan, Nisan ayında 163 işçi hayatını kaybetti. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG Meclisi), 2024 yılının Nisan ayına dair iş cinayeti verilerine göre bunlardan 5'i çocuk.

İş sağlığı ve güvenliği konusunda yaşanan sorunlara yönelik araştırma önergesi de geçtiğimiz aylarda TBMM'de AK Parti ve MHP'li vekillerin oylarıyla reddedilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN